Emléktáblát avattak a kiváló karcagi tanárra emlékezve

A minap tartotta hagyományos összejövetelét a Karcagi Öregdiákok Baráti Köre a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban. Különleges volt ez az alkalom, hiszen kereken 50 éves a baráti kör. A rendezvényen felavatták Szász Béla tanár emléktábláját, amely Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész alkotása. Szász Béla 44 évig volt az iskola elismert magyar, történelem, latin és görög szakos tanára. Az eseményen részt vett Szepesi Tibor polgármester is, aki a következő 50 évre is jó munkát és sok-sok színes programot kívánt a baráti körnek. Ugyancsak megjelent a táblaavatáson Szabó István volt szolnoki alpolgármester is, aki…

Tovább olvasom

Minibölcsőde létesült Tomajmonostorán, iskolaszárnyat avattak Karcagon

Minibölcsőde létesült a mintegy hétszáz lakosú Tomajmonostorán – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel. Elkészült a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola új beruházása is, minap átadták az iskola új épületszárnyát és az új rekortán burkolatú sportpályát.

Tovább olvasom

A szerencsés kisorsoltak bejárhatják az épülő Sámándobot Karcagon, ahol átadják a liget nélküli parkot is

Nyitott közösségi terek kialakítására nyert el főleg uniós pénzből több mint 60 millió forintot Karcag és a nyitottság megvalósítása annyira jól sikerült, hogy a megvalósult játszótéren szinte nulla árnyék van. Nagy élmény lesz itt gyereket hintáztatni mondjuk már a jövő héten, 34 fokban.

Tovább olvasom

Kiváló egészségügyisek munkáját ismerték el

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget szerte a megyében. A szolnoki városházán két kiváló orvos vehette át a Kálmándi Mihály-díjat. A címet 1994-ben alapította a város közgyűlése az egészségügy területén kimagasló munkát végző szakemberek munkájának elismerésére. Karcagon is kiváló szakemberek munkáját ismerték el.

Tovább olvasom