Minibölcsőde létesült Tomajmonostorán, iskolaszárnyat avattak Karcagon

Megosztás

Minibölcsőde létesült a mintegy hétszáz lakosú Tomajmonostorán – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel. Elkészült a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola új beruházása is, minap átadták az iskola új épületszárnyát és az új rekortán burkolatú sportpályát.

A tomajmonostori projekt kommunikációját végző társaság tájékoztatása szerint a helyi önkormányzat több mint 170 millió forint támogatást nyert el a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a minibölcsőde kialakítására, amelyben nyolc kisgyermekről gondoskodnak.

Az önkormányzat egy kihasználatlan épületben hozta létre a bölcsődét. A beruházás során eszközöket is vásároltak, akadálymentessé tették az épületet, amelynek tetejére napelemek kerültek – írták. A projekt tervezése és megvalósítása során együttműködtek a Magyar Bölcsődék Egyesületével – olvasható a közleményben.

Elkészült (nyitóképünkön) a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola új beruházása is, kedden átadták az iskola új épületszárnyát és az új rekortán burkolatú sportpályát, erről mind F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, mind Szepesi Tibor polgármester beszámolt közösségi oldalán.

Forrás: MTI és F. Kovács Sándor Facebook (fotó is)

Kapcsolódó cikkek