Tomajmonostorai telephelyét fejlesztette a bútorgyártó vállalkozás

A Kunhegyesi járásban található, nagyjából hétszáz lélekszámmal bíró Tomajmonostora községén működő vállalkozást sem kerülték el a fejlesztések, a FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. helyi telephelyén CNC-megmunkálóközpontot szerzett be és raktárbázist alakított ki.

Tovább olvasom

Elsőfokon felfüggesztett börtönt kapott a sofőr, aki a forró buszban felejtette a négyéves kislányt Tomajmonostorán

A Tiszafüredi Járásbíróság kedden 2 év fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2022 nyarán Tomajmonostorán a buszban felejtett egy négyéves kislányt, aki később a kórházban meghalt. A büntetésének végrehajtását viszont 5 évre felfüggesztették, továbbá 5 évre eltiltották a buszvezetéstől – írta a Blikk alapján a Telex.hu.

Tovább olvasom

Elnapolták a tárgyalást a buszban felejtett és később meghalt kislány ügyében

Nem született határozathozatal a január 16-i tárgyaláson, ahol a 2022-ben Tomajmonostorán kisbuszban felejtett kislány ügyében hoztak volna ítéletet. A Tiszafüredi Járásbíróság elnapolta ezt, mert a Tiszafüredi Járási Ügyészség vádmódosítást nyújtott be az ügyben.

Tovább olvasom

Minibölcsőde létesült Tomajmonostorán, iskolaszárnyat avattak Karcagon

Minibölcsőde létesült a mintegy hétszáz lakosú Tomajmonostorán – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel. Elkészült a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola új beruházása is, minap átadták az iskola új épületszárnyát és az új rekortán burkolatú sportpályát.

Tovább olvasom

Aranyat ért a májusi csapadék – egy nap alatt 10 centi eső esett Tomajmonostorán

A KÖTIVIZIG 11 kiemelt mérőállomásának adatai alapján az idei tavasz utolsó hónapjában területi átlagban 57,9 milliméter csapadék hullott, ami lényegében megfelel a sokéves májusi adatnak. A havi átlaghőmérséklet azonban kissé elmaradt az ilyenkor megszokott értéktől.

Tovább olvasom

Vádat emelt az ügyészség az óvodás kislányt buszban felejtő sofőr ellen

Tiszafüredi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 57 éves kunhegyesi férfivel szemben, aki 2022 júniusában egy gyermekeket szállító kisbusz sofőrjeként a gépjárműben hagyott egy négy éves kislányt, aki mire rátaláltak, már ájult volt, és hiába szállították azonnal kórházba, pár nap múlva életét vesztette.

Tovább olvasom

Nem ismeri el a felelősségét a négyéves kislányt a buszban felejtő sofőr, vádat emelnek ellene

Tagadta a bűncselekmény elkövetését és nem ismeri el a felelősségét az a buszsofőr, aki tavaly júniusban egy gyerekeket szállító kisbuszban (képünkön) felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. A férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást a rendőrség, egy-két héten belül megtörténik a vádemelés is – közölte a a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a 24.hu megkeresésére. A négyéves Inezt több gyerekkel együtt Tiszaderzsről Tomajmonostorra szállította az óvodabusz, a leszálláskor viszont senki nem vette észre, hogy a gyerek a buszon maradt. A kislányt csak délután, közel nyolc óra után találták meg…

Tovább olvasom

Tomajmonostorai tragédia: továbbra sincs felelőse az 50 fokos buszban felejtett négyéves kislány halálának

A négyéves Inez Flóra azt követően halt meg a kórházban, hogy az óvodabusz sofőrje a tűző napon parkoló járművön felejtette, a gyermek pedig a fél napot az utastérben töltötte júniusban. A nyomozás zajlik, a buszvezető nem kért bocsánatot, írta a Bors. A Tiszaderzsen élő család talán soha nem lesz képes feldolgozni a nyáron történt tragédiát. Június 7-én, mint minden más reggelen a szülők felültették a négyéves Inez Flórát a tomajmonostorai óvoda és iskola közös buszára. Tették ezt abban a tudatban, hogy egyetlen gyermekük biztonságban utazik megbízható felnőtt kíséretében Tomajmonostorára.  Aznap…

Tovább olvasom

Ellopta, aztán elégette haragosa táskáját

Egy kenderesi lakos tett bejelentést a Karcagi Rendőrkapitányságra, mert 2023. január 3-án a délutáni órákban, Tomajmonostora belterületén parkoló gépjárművéből – amely csukott, de nem lezárt állapotban hagyott a sértett – egy ismeretlen eltulajdonította a jobb első ülésén hagyott válltáskáját, amiben 15 ezer forint készpénz és a személyes okmányai voltak. Az egyenruhások rövid adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A rendőrök az 55 éves tomajmonostorai lakost a Kunhegyesi Rendőrőrsre előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy mérges volt a sértettre, ezért vette ki a kocsiból a táskáját, amit otthon…

Tovább olvasom

Folytatódik a régészeti kutatás Tomajmonostorán

Abádszalók, Tiszaderzs, Tiszaszentimre, Tomajmonostora és Kunhegyes területén végez régészeti kutatást a Magyar Nemzeti Múzeum. Korábban Fodor Gusztáv református lelkész kutatásai világítottak rá, hogy a térség meghatározó szerepet játszott az Árpád-kori magyar kereszténységben, köszönhetően az itt letelepedő Tomaj nemzetségnek. A Tomaj nemzetségről már Anonymus is írt.  A település elnevezése a Tomaj nemzetségnév és a monostor szóösszetételéből származik: Tomajmonostorán már a tatárjárás előtt állt egy bencés apátság. A múzeum szakemberei idén márciusban kezdték meg a kutatást és hamar bizonyítást nyert, hogy a régió központja gazdasági és vallási értelemben egyaránt Tomajmonostora volt az 1000 és 1240 közötti…

Tovább olvasom