Nem ismeri el a felelősségét a négyéves kislányt a buszban felejtő sofőr, vádat emelnek ellene

Megosztás

Tagadta a bűncselekmény elkövetését és nem ismeri el a felelősségét az a buszsofőr, aki tavaly júniusban egy gyerekeket szállító kisbuszban (képünkön) felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. A férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást a rendőrség, egy-két héten belül megtörténik a vádemelés is – közölte a a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a 24.hu megkeresésére.

A négyéves Inezt több gyerekkel együtt Tiszaderzsről Tomajmonostorra szállította az óvodabusz, a leszálláskor viszont senki nem vette észre, hogy a gyerek a buszon maradt. A kislányt csak délután, közel nyolc óra után találták meg az átforrósodott buszban, akkor életveszélyben volt, és mentőhelikopterrel szállították a debreceni kórházba. Az orvosok napokon keresztül küzdöttek az életéért, de három nappal később a szervezete feladta a harcot.

Az 56 éves sofőr ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozott a rendőrség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak azt mondta, a nyomozás lezárult, a nyomozó hatóság megküldte a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére az ügyet, az ügyészség pedig várhatóan a jövő héten vagy az azt követő héten fog vádat emelni az ügyben.

Hozzátette, a buszt aznap vezető sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem ismeri el a felelősségét.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek