Abortuszra ment egy terhes kilencéves kislány

Megosztás

Szexuális erőszak áldozata lett, de nagyon messzire kellett utaznia ahhoz, hogy a terhességmegszakítást elvégezzék rajta. Még így is megbírságolták az őt kezelő orvost. A 28 éves elkövető életfogytiglant kapott.

Életfogytiglani börtönre ítéltek egy férfit az Egyesült Államokban, mert többször megerőszakolt és teherbe ejtett egy kilencéves kislányt. Az ohiói lánynak egy másik államba kellett utaznia, hogy abortusza lehessen. A műtétet végző orvost is megbírságolták.

Ohio mellett Dél-Karolina, Észak-Karolina, Idaho, Texas és Alabama is szigorított az abortusztörvényen a Roe kontra Wade felülvizsgálata óta. Az orvosokat akár kilencvenkilenc év börtönre ítélhetik, ezért sokan inkább minden esetben megtagadják a beavatkozást. Ohióban a terhesség hatodik hetéig engedélyezett az abortusz, akkor is, ha a terhesség szexuális erőszak vagy vérfertőzés miatt következik be. Ezeket az eseteket egyébként is nehéz bizonyítani, főleg, ha az áldozat kiskorú.

A kislány hat hetes és három napos terhesen utazott Indiana államba, hogy abortusza lehessen. A műtétet végző orvos 3000 dollár – körülbelül egymillió forint – pénzbírságot kapott, mert nyilatkozott a sajtónak.

A 28 éves Gerson Fuentes bűnösnek vallotta magát, legkorábban 25 év után szabadulhat mint regisztrált szexuális bűnöző. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek