Hoppá – már Polt Péter is megszólalt Ligeti József szolnoki képviselő rendőrségi ügyében

Megosztás

Még 2021-ben írtunk róla, hogy a megyeszékhely ellenzéki tömörüléséből, a Szolnoki Többségből kiugró képviselőnél, Ligeti Józsefnél rendőrök kopogtattak – „gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást” a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Az ügy mára egészen a legfőbb ügyészig, Polt Péterig jutott.

Ligetivel együtt összesen négy személy érintett az ügyben. Jól ismerjük a magyar igazságszolgáltatás meglehetősen bürokratikus és lassú folyamatát és úgy tűnik, az önkormányzati képviselővel szemben elrendelt nyomozás is egy jó példája ennek: Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője érdeklődött Polt Pétertől, de csak egy szolid választ kapott.

Tompos az alábbi négy kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez:

1; Folyamatban van-e a büntetőeljárás?

2; Amennyiben még nyomozás van folyamatban, mikor kerül a bíróság elé az ügy?

3; Ha megtörtént a vádemelés, mi a vád tárgya?

4; Amennyiben az eljárás megszüntetésre került, mi volt annak az oka?

Nos, Polt Péter válasza elég szűkszavúra sikeredett. Idézzük: „A kérdésében írt büntetőeljárás folyamatban van, vádemelésre, illetve az eljárás megszüntetésére nem került sor.”

Hozzátette, a rendőrség rendelkezésére két év áll a nyomozás befejezésére, amit a gyanúsított kihallgatásától számítanak. Úgy látszik tehát, a 2021 szeptemberében indult büntetőeljárás egy helyben áll.

Kép: ezalenyeg.hu

Kapcsolódó cikkek