A szolnoki politika ismert szereplője is távozik a közéletből

Megosztás

Berényi Gábor tegnapi bejelentése után, miszerint otthagyja a Tegyünk Szolnokért csapatát és visszalép a körzeti jelöltségtől, a Jobbik ismert helyi tagja, Szotyori-Lázár Zoltán is bejelentette, hogy kilép a pártból és minden pártpolitikai tevékenységét beszünteti.

Ahogy tegnap olvashatták a Szol24-en, Berényi Gábor önkormányzati képviselő a megyeszékhely 11. számú választókerületében készült megmérkőzni a kormánypárti jelölttel, Töreki Andrással a júniusi, helyhatósági választások során. Erre azonban nem fog sor kerülni, bejelentette, hogy a Jobbikból távozik, a jelöltségtől pedig visszalép.

„Mindenek előtt szeretném egyértelművé tenni, hogy hónapok óta érlelődött már bennem ez a döntés, míg végül az utóbbi hetek történései felgyorsították és véglegessé tették az elhatározásomat. Nincsen tehát szó semmiféle hirtelen impulzusról, vagy háttérben meghúzódó személyes motivációról” – a kilépések sora folytatódott, ezt már Szotyori-Lázár Zoltán írta a Facebookon.

Az (ex)-politikus úgy folytatja, összesen négy tényező által jutott arra a döntésre, hogy távozik a közéletből: a helyi ellenzék állapota, az országos politika átalakulása, intellektuális okok, valamint a Jobbik helyzete miatt.

„A 2019-es önkormányzati választáson Szolnokon aratott ellenzéki győzelemben jelentős szerepem volt, mely győzelmet politikusi pályám legnagyobb eredményének tartok. Mindazon későbbi kudarc ellenére is, hogy az általam megálmodott Szolnoki Többség “márkanév” mögé felsorakozó politikai közösség elveszítette közgyűlesi többségét, atomjaira hullott, és mind emberi, mind politikai értelemben leszerepelt.”

Szotyori 2002-ben lépett be a Fideszbe, de elmondása szerint 2009 óta már Jobbik szavazó és később a párt tagja lett. Kisebb-nagyobb megszakításokkal a Jobbik szolnoki elnöki tisztségét töltötte be, négy évig önkormányzati képviselő, 2019-től pedig a közgyűlés Jogi, Rendészeti és Ellenőrzési Bizottságának külsős tagjaként dolgozott.

Lukácsi Katalin, aki sokáig közel állt a Szolnoki Többség-frakcióhoz és jelenleg az V. kerületben, Juhász Péter csapatában képviselőjelölt, kemény kritikával illette a két kiugró Jobbikost.

„Ritkán csalódok akkorát emberben, mint ma benned és (volt) párttársadban és barátodban, Berényi Gáborban, aki csak pár héttel ezelőtt is arról beszélt nekem egy nyilvános műsorban, hogy örömmel és motiváltan dolgozik együtt Györfi Mihállyal” – a politikus hozzátette, most legalább tisztul a kép és nem a választás után történnek árulások Szolnokon. Szotyori-Lázár válaszolt, szerinte ha valamiért ő és Berényi bocsánatkéréssel tartozik, az amiatt van, mert nem mondták el a szolnokiaknak, „ogyan működik az ellenzék, mik zajlanak a színfalak mögött.”

Kép: Szotyori-Lázár Zoltán Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek