A jászjákóhalmi kötődésű Lukácsi Katalin is jelölt Juhász Péter belvárosi csapatában

Megosztás

A KDNP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi elnökségi tagja, Lukácsi Katalin is önkormányzati képviselőjelöltként indul Budapest ötödik kerületében, a belvárosban. Az előválasztást megnyerő Juhász Péter csapatához tartozik.

Lukácsi Jászberényben született, gyermekkorát Jászjákóhalmán töltötte. Országos hírnévre azután tett szert, hogy 2017 áprilisában kilépett a Kereszténydemokrata Néppártból, elsősorban a Népszabadság bezáratása és a CEU-ügy miatt. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjaként aktív szerepet vállalt a 2022-es országgyűlési választás kampányában,

Lukácsi a Gulyáságyú Médiának árulta el, hogy azért vállalta el a felkérést, mert motiválja az, hogy bemutassa, mit is ért közszolgálat alatt.

Juhász Péter és Lukácsi Katalin

„Büszkén mondhatom, hogy Lendvai Ildikó és Jeszenszky Géza, akik évtizedek óta a körzetem lakói, máris biztosítottak támogatásukról, amely egyben azt is jelzi, hogy világnézeti határok nélkül szeretném képviselni az itt élőket a testületben” – tette hozzá.

Lukácsi Katalin Szolnokon is közreműködött a 2019-es választások során, majd összetűzésbe került az ellenzékből kilépő Ligeti József önkormányzati képviselővel. „A Fidesz egy újabb ellenzéki politikust vásárolt meg. Szomorú, hogy éppen azt a személyt, aki a civil világot képviselte a szolnoki közgyűlésben” – írta, majd hozzátette, hogy a város 50 millió forintból újítja fel Ligeti közösségi házát.

Ligeti József ezt követően beperelte Lukácsit, majd 2022-ben született meg a döntés, hogy szabadon állítható Ligetiről, egy szolnoki önkormányzati képviselőről, hogy megvásárolta őt a Fidesz. „Azzal, hogy beperelt engem, azt érte el, hogy ezt a Kúria is kimondta.”

Kép: Lukácsi Katalin Fb

Kapcsolódó cikkek