Lukácsi Katalin: Szabadon állítható, hogy Ligeti Józsefet megvásárolta a Fidesz

Megosztás

Ligeti József a 2019-es önkormányzati választáson a Szolnoki Többség elnevezésű ellenzéki tömörülés tagjaként került be a képviselő-testületbe, aztán 2020 április végén ki is lépett onnan és munkájáét függetlenként kívánta folytatni.

Ezután nyílta támadta korábbi csapatát és terhelő hangfelvételeket, belső dokumentumokat szellőztetett meg. Mindeközben napvilágot látott az a hír is, hogy Ligeti József egyesülete -a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület- hozzájuthatott a város egyik nagyobb értékű ingatlanához, a 3712 nm-es egykori szandaszőlősi ABC épület egy részéhez. Az Egyesület felajánlotta bruttó 1,5 millió forint összegben a belső felújítását és az épület külső karbantartását. Bérleti díjat nem kellett fizetnie.

Ezekre a hírekre reagált akkor Lukácsi Katalin (MMM elnökségi tag) egy Facebook bejegyzésben, amiben arról írt, hogy a

Fidesz egy újabb ellenzéki politikust vásárolt meg. Szomorú, hogy éppen azt a személyt, aki a civil világot képviselte a szolnoki közgyűlésben.  

Lukácsi Katalin azt is leírta, hogy a város 50 millió forintból újítja fel Ligeti közösségi házát.

Ligeti József ezt követően beperelte Lukácsit, a napokban pedig az ügyben megszületett a döntés, amiről a napokban Lukácsi is beszámolt közösségi oldalán:

Szabadon állítható Ligeti Józsefről, egy szolnoki önkormányzati képviselőről, hogy megvásárolta őt a Fidesz. Azzal, hogy beperelt engem, azt érte el, hogy ezt a Kúria is kimondta.

Természetesen ebben az ügyben nem a Fidesz állítólagos cselekedetén van a hangsúly, hanem Ligeti jellemén. Akiről így utólag, két évvel később elfogadom azt is, hogy akár anyagi érdek nélkül is képes lehetett ott hagyni volt szövetségeseit. Az azonban továbbra is tény, hogy akiket most ócsárol, számos pozícióját nekik köszönheti, és erről nem beszél.

Ligeti József erkölcsi vereségén nem akarok kárörvendeni. Részben az én vereségem is az övé, hiszen kampányoltam mellette 2019-ben mint civil induló, sőt, küzdöttem azért, hogy az összefogott ellenzék színeiben indulhasson. Miután azonban azt már nem támogattam, hogy előkelőbb helyet kapjon listán, számomra is megdöbbentően egyik pillanatról a másikra meggyűlölt. Annyira, hogy pár hónap múlva be is perelt politikai véleménynyilvánításomért. Sajnálom Ligeti Józsefet gőgös kicsinyességért, hátha tanulságul szolgál a számára ez az eset.

A Kúria kimondta, hogy korábbi, Ligeti Józsefről alkotott szavaim nem tényállítás volt, hanem politikai véleménynyilvánítás.

Ligeti József legutóbb 2021-ben került az országos sajtó érdeklődésének középpontjába, amikor gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás keretében gyanúsítotti meghallgatásra vitték és házkutatást tartottak nála.

Kapcsolódó cikkek