Tudjuk ki a Jászkunság legnagyobb foglalkoztatója? Már nem ugyanaz, aki tavaly

Megosztás

Nagyon sokáig az Electrolux cég vezette a listát, de az utóbbi egy évben letaszították az első helyről.

A magyar munkaerőpiac feltérképezése érdekében a Pénzcentrum az Opten céginformáció-szolgáltató segítségével összegyűjtötte, hogy az egyes megyékben mely vállalkozások számítottak idén február végéig a legnagyobb foglalkoztatónak, s hogy az elérhető létszámadataik alapján nőtt vagy csökkent a létszámuk a 2017-es adatokhoz képest.

Az összeállításból kiderül, hogy a 20 megyéből (a 19 megyét Budapesttel egészítette ki) összesen háromban történt változás.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az Electrolux Lehel Hűtőipari Kft. volt a legnagyobb a maga 3134 alkalmazottjával, azonban 2024-ben már a lég- és klímatechnikával foglalkozó Rosenberger Magyarország Kft. 240 fővel több embert foglalkoztat.

Az ország legnagyobb foglalkoztatója a maga 23 339 fős létszámával továbbra is a Magyar Posta Zrt., noha a vállalat létszáma 2017 óta csaknem 8300 fővel csökkent. Ám ez továbbra is elég ahhoz, hogy az elmúlt hónapokban a kormány célkeresztjébe került második legnagyobb foglalkoztató, a Fejér megyében 14 139 főnek munkát biztosító Spar Magyarország Kft. adatát több mint a másfélszeresével meghaladja. További fontos információ ugyanakkor, hogy a hazai legnagyobb foglalkoztatók zöme külföldi tulajdonban van, és ez az évek alatt nem változott, mint ahogy az sem, hogy a jelentős részük a gép- és autógyártáshoz köthető.

A legnagyobb munkaerő-bővülést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bejegyzett, busás állami megrendelések után nemzetközi terjeszkedésbe kezdő B + N Referencia Zrt. mutatta, mely egyetlen év leforgása alatt 1480 százalékkal (1994 emberrel) növelte dolgozói számát. (via Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek