Martfűn átadták a Kossuth úti nyugdíjas klub megújult épületét

Megújult Martfűn a Kossuth úti nyugdíjas klub épülete. A „Nyugdíjasklub épületének közel nulla energiaigényű korszerűsítése Martfűn” megnevezésű projektre Martfű 26,5 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az épület teljes felújításához további 46,5 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat.

Tovább olvasom

Izgalmas kincskeresésben mérik össze tudásukat Martfűn

Ismét egy innovatív játékkal várja az érdeklődőket Martfű városában a művelődéi központ. Nyolc különböző feladatot kell teljesíteniük azoknak, akik vállalják, hogy megmérettetik magukat a kincskeresésben, közben pedig az esemény lehetőséget ad arra, hogy a versenyzők végigjárják városuk minden fontosabb állomását.

Tovább olvasom

A Szolnoki úton folytatódott a belterületi fásítás Martfűn

A településfásítási program keretében harminc gömb szivarfa elültetését kezdte meg a Szolnoki út a gyalogos járda és kerékpárút melletti területén az önkormányzat településüzemeltetési csoportja a napokban. A faültetés szakmai megvalósítását Csősz József, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. szakembere segítette.

Tovább olvasom

Katonai konvoj halad át a megyénken

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei átcsoportosítást hajtanak végre, többek között Szolnokra az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlat során. A konvojok indulása miatt megnövekedett katonai járműforgalom várható, érdemes mindenkinek a fokozottnál is óvatosabban közlekednie az említett útszakaszokon.

Tovább olvasom

Tízmillióval csábítanának fogorvost Martfűre

Kiemelt önkormányzati támogatás várja Martfű új fogorvosát. Pályázat kiírásáról döntött ugyanis az 1. fogorvosi körzet fogászati feladatainak ellátására Martfű önkormányzatik képviselő-testülete az október végi rendkívüli ülésén. A testület határozata alapján az önkormányzat 10 millió forint egyszeri támogatást nyújt a fogászati feladatokat vállaló fogorvosnak, amennyiben a fogorvos határozatlan időre, de legalább hat évre vállalja, hogy feladatellátási szerződést köt az önkormányzattal

Tovább olvasom

Megoldódhat a csapadékvíz-elvezetés Martfűn

Elkezdődött a beruházás, amely megoldhatja a problémákat Martfűn. A vízelvezető árkokat főleg az óvárosban szélesítik és mélyítik, de újabb nyomvonalakat is kijelölnek. Még 2022-ben támogatást nyert európai uniós pályázat keretében a város és 2023. október közepén megkezdődött a városi belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat első ütemének megvalósítása az óvárosi részen. A felújítási munkák első ütemben a Petőfi utca, a Mandula utca, a Bem utca egy szakasza, a Bocskai utca, a Veres Péter utca egy szakasza és a Hunyadi János út esővíz öblözet kiépítésére vonatkoznak. A projektben a megvalósítani kívánt csatornaszakaszok közvetlen vízgyűjtőterülete (öblözete)…

Tovább olvasom

Hidegvérrel, kéjvágyból gyilkolt – a martfűi rém történetét dolgozta fel a Blikk

Nagyon érdekes bűnügyi rovat keretében ismerteti a Blikk a mindenki által jól ismert martfűi rémnek nevezett elkövető kegyetlen gyilkosságait, sőt, megszólaltatták Dr. Végh Endre nyugdíjas háziorvost, talán az egyetlen élő tanút, akitől új gondolatokat hallhatunk a sokkoló bűncselekményekről.

Tovább olvasom