Pánikkeltés vagy jogos kritika? – mi történik az épülő Aldi helyén levő fákkal?

Megosztás

Több, mint egy hónapja már, hogy egy szolnoki Facebook csoportban képekkel mellékelve írtak arról, hogy az épülő Aldi helyén, a Móra Ferenc út és az Ispán körút között elkezdték a fák kivágását. A poszt nagy felháborodást váltott ki, de a városvezetés azon nyomban reagált a hírekre, miszerint tizenegy fát valóban ki kell vágni, de harminc másikat ültetnek a helyére. November 16-án, azaz ma délután el is ültették azokat.

Az Aldinak lesz parkoló, lassan eltűnik az összes zöldfelület, barbárok, felháborító: ezek a vélemények és kommentárok voltak olvashatóak az október 2-án megjelent bejegyzés alatt a Mi folyik Szolnokon? csoportban.

Ugyanezen a napon a Szol24 is beszámolt róla, hogy nem mindig a legjobb döntés első felindulásból bejegyzéseket írni, ugyanis az ígéret szerint bár a fakivágások valóban megtörténtek, a sokszorosát ültetik vissza. Semmi sem fekete, vagy fehér, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy olyan vélemények is megjelentek, amik üdvözölték a kivágásokat, mert legalább „megszűnik a csövestanya”, és a helyére egy tiszta, rendezett, fás területet kapnak.

Györfi Mihály, Szolnok MSZP-s alpolgármestere és a körzet önkormányzati képviselője az üggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóján arról beszélt, egyáltalán nem volt megfelelő a fakivágásokat illető tájékoztatás, a lakókat a megfogalmazása szerint „hidegzuhanyként” érte a hír.

Nem kímélték a fákat októberben

Láthatjuk, az egykori Domus helyén épülő Aldi építkezésének körülményei tehát okoznak megosztottságot Szolnok lakosai között. Mindenesetre az valóban megnyugtató, hogy Szalay Ferenc polgármester mai bejegyzése szerint a szavakat tettek követték és pont kerülhet a vita végére.

Szalay a közösségi oldalán arról írt, hogy teljesen felesleges volt az „újabb mesterségesen gerjesztett pánik”, ugyanis a kivágott fák helyett tizenhét előnevelt csemetét, hársfát és juharfát ültettek el a szakemberek, amiket tizenhárom további követ. Szalay úgy összegezte, a cég összességében megtartotta az ígéretét, így összesen harminc fával gazdagítják Szolnokot.

Hozzá kell tenni, nem egy lakos és hozzászóló ír arról, hogy kommunikáció tekintetében valóban félrevezették őket, mivel az építkezés kezdete előtt minden fórumon azt ígérték, hogy egyetlen fát sem fognak kivágni. A mai ültetés talán öröm lehet az ürömben.

Képek: Szalay Ferenc Facebook oldala, Mi folyik Szolnokon? Facebook-csoport/András Fügedi

Kapcsolódó cikkek