Óriási mennyiséget gyűjtöttek a szemétszedők a Holt-Tisza partján

Megosztás

Szolnok nem maradhat ennyire szemetes, ezért tett ismét egy nagy lépést az önkéntes helyi hadsereg. Félelmetes mennyiségű hulladék gyűlt össze, pedig csak a Holt-Tisza partjának egy részét sikerült megtisztítani.

A Szolnoki ZöldErő aktivistái és számos lelkes önkéntes indult útra a hétvégén, hogy tisztább környezetet varázsoljanak nekünk. “November 12-én vasárnap délelőtt ismét felhúztuk a szemétszedő kesztyűket, hogy ezúttal a Holt-Tisza part egy részét megtisztítsuk az oda nem való dolgoktól. Először a parton haladtunk a Katalin utca végétől egészen a hídig. Közben a csapat egy része kitérőt tett az Ágnes utca végi szemét lerakathoz, illetve a gázfogadó előtti (idén letarolt) területhez.

Majd a gázkút és a 4-es főút között húzódó erdősáv következett, ahol az avar alatt meglepően sok hulladékra bukkantunk. Ezt követően az út és a kerékpárút mellett haladva rákanyarodtunk a “célegyenest” jelentő Vízpart körútra, és a Margit utca elejéig folytattuk a szemétvadászatot.

Az összegyűjtött hulladékok közt volt autógumi több változatban, fürdőszoba felszerelés, gyerekhinta, rengeteg csomagolási hulladék (pet palack, fémdoboz), fullrozsda bicikliváz, lábbelik, horgász hulladékok, ruhanemű, műanyag hordó, festékes vödör, stb.

A végeredmény 21 nagy zsák szemét, plusz a nem zsákolható egyebek, ezek már nem szennyezik tovább a környezetünket. Nem számítottunk ekkora mennyiségre, hiszen az elmúlt 2-3 évben többször is takarítottuk ennek a területnek nagy részét. Szervező csapatunkhoz közel 20 lelkes önkéntes csatlakozott, köztük gyerekek is.

Köszönjük Nektek, hogy ismét velünk tartottatok! Nagyszerű érzés volt Veletek elérni a célunkat!” – zárta közleményét a Szolnoki ZöldErő.

A szemét elszállításában az NHSZ Szolnok – NHSZ Zounok közreműködött. Csak megköszönni lehet az ő és az önkéntes takarítók munkáját.

Kapcsolódó cikkek