Miért tette kockára a saját életét a szolnoki kerékpáros?

Megosztás

Bár a szabálytalanság ténye teljesen egyértelmű, mégis akadt más is, aki nagyon benézte a vonatkozó KRESZ-jogszabályt. Hogy lehet ilyet téveszteni? Ugye mondanunk sem kell, emberünk kivilágítva sem volt.

T. Tamás dühösen tette közzé legújabb esti “élményét” Szolnokon. Az autósoknak zöld a lámpa, a kerékpárosoknak keresztben már piros, ennek ellenére a biciklis simán keresztülhajt, mindezt a teljes sötétségben. “Még jó, hogy a kerékpárosoknak mindent (is) lehet!” – kommentálta autójából készített (vélhetően fedélzeti kamerájának felvételéből kimerevített) képét Tamás.

A szabálytalanság nem képezi vita tárgyát, mégis volt a hozzászólók között, aki teljesen benézte a szituációt. Először némi fölényességgel közölte, hogy a kerékpárosnak ott a saját megfestett sávja, így egy szabályos átkelést látunk. Amikor azonban figyelmeztették arra, hogy nem ártana, ha észrevenné a hozzászóló a zöld és a piros lámpa közötti különbséget, elismerte, hogy benézte a helyzetet. Néhány óra múlva pedig vélhetően annyira szégyellte kommentjét, hogy teljesen ki is törölte.

Mások felkapták a vizet a kerékpáros felelőtlenségén. “Tegnap pontosan így száguldott keresztül előttem egy kerékpáros . Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett baj!” “Az ilyen esetre mondják, hogy aki hülye, haljon meg. Csak az a baj, hogy a gépjárművezetés veszélyes üzem, és a rendőr valamilyen oknál fogva igyekszik az autóst kihozni vétkesnek. De látom a másik oldalt is, mert bringával is szoktam közlekedni, tudnék mesélni a Gorkijról a Vörösmezőre jobbra kanyarodók meg nem állásáról a STOP táblánál!” – írta Ildikó és Imre.

“Látszott? Nem nagyon látszott, még kivilágítva sem volt!” “Ez a bringás nagyon hülye! Nem sokon múlott, hogy ki ne vasald.” “Olyanok, mint az őzek, egyszer csak előtted teremnek.”

Nekünk volt már hasonló élményünk Jász-Nagykun-Szolnok megyében kerékpárossal? Illetve kerékpárosoknak volt már hasonló élményük például gyalogossal, vagy veszélyesen közlekedő autóssal sötétben? Mert az éremnek mindig két oldala van.

Kapcsolódó cikkek