Új út épült Jászárokszállás külterületén

Megosztás

Több, mint 250 millió forintból valósult meg Torba dűlő útfejlesztése a korábbi földút helyett Jászárokszálláson a Colas Út Zrt. kivitelezésében. Ez egy másfél kilométeres szakaszt jelent, ahol kétsávos, szilárd útburkolatú út épült, ami összekapcsolja a Gyöngyös-Jászberény és a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő utat.

Tavaly júniusban, még az előző polgármester, Gergely Zoltán regnálása alatt döntött a jászárokszállási önkormányzat a Torba dűlő földútjának kiépítéséről, illetve a kivitelező cég kiválasztásáról. A projekt a végére ért, már egy új polgármesterrel, a fideszes Szerző Ildikóval.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára is tiszteletét tette a külterületi útátadó ünnepségen, ahol hangsúlyozta, a vidéken élők életminőségének javítása mellett a térség gazdasági fejlődését is szolgálják a külterületi útfejlesztések, a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása.

Farkas emellett az egyik legfontosabb feladatként említette a kormányzat részéről a vidék Magyarországának felzárkóztatását és az ott élők életminőségének javítását.

Az átadások kihagyhatatlan eleme, azaz Pócs János országgyűlési képviselő Szerző Ildikó polgármesterrel

Természetesen a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János is jelen volt, aki közösségi oldalán köszönte meg a miniszterhelyettesnek, a polgármesternek és a képviselő-testületnek, hogy jó példát mutattak összefogásból és együttműködésből.

Bár hazánkban a Vidékfejlesztési Program segítségével az elmúlt években mintegy 1700 pályázó számára ítéltek meg 172 milliárd forintnyi támogatást, amelyből 2500 kilométer külterületi földutat és szilárdburkolatú utat érint, nem igazán látszik megyénkben a sok belefektetett pénz és energia. A fő útszakaszok egyre rosszabb állapotban vannak, van, ahol egyenesen életveszélyes közlekedni.

Képek: Ildi Szerző Facebook oldala, Pócs János Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek