Már nemcsak katasztrofális, de egyenesen életveszélyes egy Szolnok megyei útszakasz

Megosztás

Országszerte nagy csinnadratta és ünnepség jellemzi az egyes útszakaszok átadását, megújulásának elkészültét országosan és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Amíg az Újszászt és Jászapátit összekötő szakasz egy része a napokban felújításra került, pozitív fejleményekről a 4205. sz. út megyei szakasza már nem beszélhet, sőt, életveszélyes lehet közlekedni rajta a téli időszakban.

A 4205-ös mellékút Kisújszálláson kezdődik és Körösladányon ér véget, ami azt jelenti, hogy Szolnok megye mellett Békést is érinti. Több, mint 40 kilométer hosszú, a legrosszabb szakasza egyértelműen Kisújszállás és Ecsegfalva között található.

A Keleten.hu megkereste a Magyar Közút sajtósát, hogy a téli, csúszós, veszélyesebb napok beállta előtt mire lehet számítani.

„Az út Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán területileg illetékes mérnökségünk idén eddig 52 alkalommal végzett kisebb-nagyobb hideg- és melegaszfaltos lokális javítási munkákat” – válaszolta a Közút, de hozzátették, hogy a kisebb toldozások-foldozások mellett nagyobb léptékű felújításra nem lehet egyhamar számítani, mivel „Tavaly nyáron a még el nem indult felújítási projekteket a kormány azonban felfüggesztette a megváltozott gazdasági környezet miatt, így jelenleg továbbra is lokális javítási munkákra, azaz kátyúzásra van lehetőségünk ezen az úton is.”

A Jobbik – Konzervatívok országgyűlési képviselőjének, a karcagi születésű Dr. Lukács László Györgynek gyakori témája az „ecsegi” felújítása, ami minden évben kimaradt az aktuális támogatási lehetőségekből, pedig az rendszeres útvonala nemcsak az Ecsegfalváról érkezőknek, hanem a Dévaványa felé közlekedőknek is, sok gyerek napi szinten használja iskolába járáshoz.

Egy tavaly feltöltött YouTube-videóban egy vállalkozó kedvű autós rögzítette, milyen állapotokra kell számítania annak, aki a szóban forgó útvonalon szeretne közlekedni.

Kisújszállás – Ecsegfalva között lévő fantasztikus út és annak állapota | 2022.04.01.

Kisújszállás -Ecsegfalva között lévő fantasztikus út és állapota | 2022.04.01.

Talán érdemes lenne egy voksolást tartani arról, hogy a Jászberényt Jászboldogházával összekötő úgynevezett Imrédy út, vagy az „ecsegi” okozott több kellemetlenséget a lakóknak, mindenesetre nagy verseny van a „legrosszabb állapotban levő Jász-Nagykun-Szolnok megyei útszakasz” címéért.

Kép: Keleten.hu

Kapcsolódó cikkek