Átadták az Újszászt és Jászapátit összekötő út megújult szakaszát

Megosztás

A fejlesztés az Újszászt és Jászapátit összekötő, Jászapáti és Jászkisér lakott területen kívüli szakaszán történt a Magyar Falu Program 24 milliárd forintos országos keretösszegének részeként. A projekt részleteiről Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatója tájékoztatta a sajtót.

A Közűt új kötő-és kopóréteget épített saját géplánccal, valamint stabilizált padkát készíttettek külső vállalkozóval, emellett új burkolatjelek felfestésére került sor. Nagyjából öt kilométer út került felújításra.

Tavaly augusztusban 531 millióból, szintén ezen a vonalon 2,4 kilométernyi utat tettek rendbe.

Pócs János közösségi oldalán bár sokan örültek a hírnek, voltak olyan hangok, amelyek további útfelújítások szükségességét hangsúlyozták. „Csak remélni merem hogy, a Jászalsószentgyörgy és Jászladány összekötőút is meg fog újulni és nem lesz több halálos baleset, mert az az út már nagyon sokszor ígéretet kapott, csak valamiért feledésbe merült” – írta egy kommentelő, amire Pócs egyből válaszolt: azt írta, a gyors, felszíni aszfaltborítást széttapossák a kamionok, de a települések vezetőivel azon dolgoznak, hogy teljes egészében felújítsák a szóban forgó útszakaszt.

A hozzászóló nincs egyedül a véleményével. Nem mindegyik út olyan szerencsés, mint a most felújított, Újszászt és Jászapátit összekötő szakasz. Néhány napja írtunk egy jászboldogházi lakos internetre feltöltött videójáról, amelyben kerékpárral próbálja megtenni az úgynevezett Imrédy-utat, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Erről persze nem ő tehet, az útszakasz legalább felén nem lehet 20 km/h-nál gyorsabban menni, sőt, egy része lényegében egysávosra szűkült.

Kép: Pócs János Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek