Továbbra is siralmas állapotban van a Jászberényt és Jászboldogházát összekötő mellékút

Megosztás

Hivatalosan a 3125-ös mellékútról van szó, de a helyiek csak a néhai miniszterelnök után elnevezett Imrédy-útként ismerik. Ez a rövid, alig 12 km-es szakasz köti össze Jászberényt és Jászboldogházát, illetve keresztezi Meggyespelét, de rövidsége ellenére sok kellemetlen pillanatot okozott már a helyieknek.

Az Imrédy ugyanis a megye egyik legrosszabb állapotban levő útja. Minden országgyűlési kampány során elhangzik, hogy fel fogják újítani, de toldozáson-foldozáson kívül semmi nem történik. Az útszakasz legalább felén nem lehet 20 km/h-nál gyorsabban menni, sőt, egy része lényegében egysávosra szűkült.

A napokban jelent meg a közösségi médiában egy videó, amiben egy kerékpározó vette fel a boldogházi szakasz életképeit. Nos, kijelenthetjük, hogy nincs olyan közlekedési eszköz, amivel normális körülmények között meg lehetne tenni az utat.

Siralmas állapotban az Imrédy út boldogházi szakasza…. Megosztani lehet #imredyut #imredy | By Kutas | Facebook

Siralmas állapotban az Imrédy út boldogházi szakasza…. Megosztani lehet #imredyut #imredy

„Nap mint nap az Imrédy úton járok Boldogházára, és szomorúan tapasztalom az út romlását. Itt az őszi esős idő, a gödrök tele vízzel, amik egyre mélyülnek. Erről az út karbantartók tudnak, mert sokszor találkozom az autójukkal, de nem csinálnak semmit. Ha egy ilyen gödörbe, ami tele vízzel, belehuppan az autó, a futóművet meg lehet nézni, sőt a gumi is kireped”  – írta posztjában egy elégedetlen jászberényi lakos.

Az út kapcsán maga az országgyűlési képviselő, Pócs János is került már kellemetlen helyzetbe. A 2018-as választás előtt tartott fórumán Jászboldogházán egy fiatal megkérdezte tőle, hogy ha ígérik, de nem újítják fel az Imrédy utat, akkor Pócs vállalja-e, hogy zokniban és gyalog megy haza?

A tavaly nyáron megválasztott kormánypárti polgármester, Koczáné dr. Fehérváry Mária programpontjai között az első helyen szerepelt a mellékút felújítása. Vajon ezúttal fog-e történni valami?

Kép: Kutas Attila/Facebook

Kapcsolódó cikkek