A 100-as vonal mellett egyre több a gond a szentesi vonallal is, gondban vannak a bejárók

Megosztás

Újabban egyre több a gond a szolnok-szentesi vasútvonallal is. Bár itt nem volt soha ígéret, hogy majd 160-al közlekednek a vonatok, de az utasok nem is ezt szeretnék, hanem azt, hogy legalább közlekedjenek. Csakhogy az élet itt is közbeszól.

Egyre több a probléma a szolnok-szentesi vasútvonallal is. Az már sajnos megszokott, hogy a 100, 100/a vonalakon állandósultak a gondok, de újabban a szentesi vonallal is problémák adódnak. Aki ezen a vonalon jár be Szolnokra munkába, iskolába, annak alaposan fel van adva a lecke, hogy egyáltalán beér-e a megyeszékhelyre.

Ma is mi történt?

A Szentesről 5:35-kor Szolnokra elindult személyvonat (7239) Bagimajor megállóhelynél meghibásodott. várhatóan jelentős késéssel közlekedett tovább. Amúgy pedig csak Tiszatenyőig közlekedett.
A Szolnokról Szentesre 6:55-kor elindult személyvonatl (7212) menetideje emiatt szintén megnőtt.
A mozdonyhiba miatt a Bukarestből a Keleti pályaudvarra tartó, Békéscsabáról 6:38-kor – késéssel – továbbindult Ister InterCity (IC 472) megállt Tiszatenyő és Szajol állomáson is.

A Szolnokról Szentesre 7:55-kor indulni szándékozott személyvonat (7202) viszont egyáltalán nem közlekedett. Az utasok a következő, Szolnokról 8:55-kor induló vonattal (7222) utazhatnak Szentesig.

A szolnok-szentesi vonallal már nem először fordult elő probléma, ráadásul gyakoriak a balesetek is. Legutóbb egy kombájn ütközött Kengyelnél a Szolnokról elindult vonattal. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Kapcsolódó cikkek