Pócs és a „háremhölgyei”

Megosztás

Dr. Besenyi Orsolyát indítja a Fidesz a jászberényi időközi választáson. Nem ő az első női polgármesterjelölt, akit Pócs János fideszes országgyűlési szemelt ki hasonló posztra. Pócsnak egész “háreme” van az általa kijelölt polgármester asszonyokból. Politikai értelemben véve, persze.

Pócs János szereti magát női polgármesterekkel körülvenni. Legutóbbi időközi választáson Jászárokszálláson és Jászboldogházán is női jelöltet favorizált, akik nyertek is.

Őket megelőzően is indított már a Fidesz és Pócs hölgyeket, ott van példának Jászladány, Jászjákóhalma, Jásztelek. Pócs közeli viszonyban áll ezekkel a vezetőkkel, értjük ezalatt természetesen kizárólag a közéleti szempontokat.

Pócs láthatóan ragaszkodik a női vezetőkhöz, és sokan úgy vélik, azért, mert őket jobban tudja irányítani, mint a férfi vezetőket. Erre lehet példa, hogy Jászárokszálláson kimondottan ellenlábasa volt Gergely Zoltánnak, akit nemrégiben az időközi választáson egyik liblingje, Antal Péterné Szerző Ildikó váltott. Ugyancsak nincs túlzottan jó viszonyban információink szerint egy másik férfi polgármesterrel, Eszes Bélával, Jánoshida első emberével.

A jászboldogházi időközin is egy nőt favorizált Pócs, Koczáné dr. Fehérváry Máriát, aki ráadásul korábban a munkatársa is volt Jászapátin, még polgármestersége ideje alatt.

Most pedig itt van Besenyi Orsolya, a legújabb női marionett figura, aki kiváló bábja lehet Pócsnak Jászberény élén. Feltéve, ha a szavazók megválasztják.

Pócs talán a pofonegyszerű Baywatch-szindrómát alkalmazza: ha sármodat akarod növelni, vedd körbe magad nőkkel. Egy nővel azonban óvatosan bánik, ő pedig Győriné dr. Czeglédi Márta asszony, aki 1990 óta töretlen lendülettel dolgozik Jászfényszaruért. Őt még véletlenül sem meri kóstolgatni Pócs, vélhetően túl nagy falat neki.

Első képünkön Pócs és Antal Péterné Szerző Ildikó van. A fotón a polgármesterasszony pontosan úgy látható, mintha Pócs titkárnője lenne. Mint aki várja, hogy imádott főnöke végre diktáljon neki…

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek