Tizedik alkalommal tart újévköszöntő hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Megosztás

Egy sajtótájékoztató keretei között jelentették be, hogy a már szokásosnak mondható újévköszöntő hangversenyt immár tizedik alkalommal fogja megrendezni a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jövő év január 20-án a városi sportcsarnokban. A megaprodukcióban a Szoldance TSE mellett számos más nemzetközi hírű versenytáncos és akrobata közreműködik.

Nemcsak egy általános újévi hangversenyre számíthatnak a műfajra fogékony szolnokiak, hiszen egy igazi hamisítatlan revühangulatot szándékoznak megidézni a művészek. Patkós Imre, Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója mesélt arról, hogy az idén januárban bemutatott Hegedűs a háztetőn című nagy sikerű koncertjük után döntöttek úgy, hogy megújítják a tánckoncert hagyományát.

Lesz itt minden tehát, ami az ünnepek után, a sötét és borongós januári napok egysíkúságából kizökkenti az embert: zenészek, táncosok, bűvészek, szórakoztató és látványos jelenetek, revü…

A november 16-án, azaz a mai napon megtartott részletes sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az est műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz, aki videóüzenetben ígérte meg, hogy mindenki egy emlékezetes estére számíthat, aki úgy dönt, hogy megnézi a produkciót.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A jubileumi előadás azért is lesz különleges, mert bár a szimfonikusok mellett már közreműködtek artisták különböző produkciók során, de illuzionisták és bűvészek most először csatlakoznak.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar számtalan alkalommal öregbítette a megyeszékhely hírnevét mind a fővárosban, mind külföldön, most is meglehetősen megfeszített tempóban készülnek az előadásra, ugyanis egy héttel előtte még Salzburgban fognak koncertezni egy teljesen más repertoárral.

Az előadás rendezője és koreográfusa Valc Szabolcs és Püspöki Dávid, Kanai Toshifumi vezényel. Püspöki Dávid, a Szoldance TSE elnöke úgy nyilatkozott, hogy a versenytánc világához képest ez egy merőben más terep, de megtiszteltetés számukra egy ilyen magas színvonalú produkcióban részt venni.

Jegyeket a jegy.hu felületén és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegypénztárában lehet vásárolni.

Kép: Szolnoki Szimfonikusok Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek