A megyei és a szolnoki vezetés ácsingózva tekint a kínai tartományra, befektetést remélve onnan

Megosztás

Népes kínai delegáció látogatott hétfőn a szolnoki vármegyeházára. A vendégek Anhui tartományból érkeztek Fei Gaoyun kormányzó-helyettes vezetésével.

Tavaly ünnepelte 5 éves testvérmegyei kapcsolatát Jász-Nagykun-Szolnok és Anhui tartomány. A koronavírus-járvány miatt főként az online felületek voltak az elmúlt két évben a közös programok és a kapcsolattartás elsődleges eszközei. Most személyesen is találkozott a két partner vezetése, hogy egyeztessék a jövőbeni együttműködés lehetőségeit.

A vendégeket Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Fejér Andor, Szolnok város alpolgármestere és Szabó István, Szolnok város egykori alpolgármestere fogadták.

Hubai Imre közgyűlési elnök azt közölte a találkozóról, hogy ha egy kiválóan prosperáló kínai tartománnyal az országos szinten meglévő eredményes együttműködés kiegészül a középszintű önkormányzati együttműködéssel, akkor azok egymást erősítve komoly gazdasági erőt jelenthetnek mind hazánknak, mind a Jászkunságnak.

Anhui tartományban található Bengbu is, Szolnok testvérvárosa.

Jász-Nagykun-Szolnok és Anhui kapcsolata a jövőben újabb lendületet kaphat, amennyiben az éves szinten 670 milliárd dollár GDP-t előállító, főként a megújuló energiára, mesterséges intelligenciára és az elektromos autóiparra épülő gazdaságú tartomány komoly befektetési célpontként tekint térségünkre.

A rövid látogatás során a kínai delegáció megtekintette az épülő cítromsavgyár előrehaladását is a szolnoki Ipari Parkban.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat és Hubai Imre Facebook

Kapcsolódó cikkek