A kínai kapcsolatot szorosabbra fűzte Szolnok városvezetése

Megosztás

Szorosabbra fűzte kapcsolatát Szolnok a kínai testvérvárosával, Bengbuval, valamint tartományával, Anhuival. Erről megállapodás is született ma a szolnoki városházán a jobboldali városvezetés és a kínai kommunista fél között.

A Kínai Kommunista Párt által irányított Kínai Népköztársaságból fogadott népes delegációt Szolnok vezetése csütörtökön.

Mint a kormányhű szoljon.hu beszámolt róla, olyan megállapodás született, amelynek értelmében tartományi szinten is szorosabbra fűzi gazdasági és kulturális kapcsolatait a magyar és a kínai fél.

A lap szerint a jobboldali városvezető, Szalay Ferenc kinyilvánította, hogy szeretnék, ha a régóta épülő kínai citromsavgyár Szolnok legmeghatározóbb vegyipari cége lenne. Szólt arról is, októberre terveznek egy gazdasági konferenciát, ahol kínai delegációt is szívesen látnának.

Szalay Ferenc polgármester így írt erről:

“Szolnok hagyományosan jó kapcsolatot ápol Anhui tartománnyal, mely Kína egyik legtempósabban fejlődő régiója, világviszonylatban is meghatározó gazdasági szereplő. Ma a jövőbeni lehetséges együttműködésekről egyeztettük, és egy megállapodás aláírásával erősítettük a magyar-kínai barátságot.

Kállai Mária országgyűlési képviselő pedig ezt írta:

“A keleti nyitás jegyében Szolnok ma megerősítette kapcsolatait a kínai Anhui tartománnyal. Az együttműködés egyik kiváló eredménye lehet a Szolnoki Ipari Parkban épülő citromsavgyár, melynek kivitelezése látványos szakaszához érkezett. Többek között ez is szóba került a mai találkozón a megyeszékhely városházáján.”

Hogy mit is rejt valójában ez a megállapodás, azt részletesebben nem tudta meg a város lakossága.

Forrás: szoljon.hu, Szalay Ferenc és Kállai Mária Facebook

A kínai küldöttségben több fiatal is részt vett, ez a szolnoki fél részéről nemigen mondható el

Kapcsolódó cikkek