Meglepődünk? A MÁV csütörtökön is nagyot betlizett a szolnoki vonalon (is)

Megosztás

Egy kora reggeli vonat Szolnokról a Nyugati pályaudvarra indoklás nélkül az állomáson maradt, nem indult el. Vannak, akik szerint a súlyos munkaerőhiány is hozzájárul az egyébként pocsék műszaki állapothoz. Következmény? Nemigen.

Vajon erre is az lesz a megoldás, hogy a távol-keletről importálunk munkásokat, akik majd a mozdonyokat vezetik? Íme a Mávinform reggeli bejegyzése:

“Csütörtök reggel a Szolnokról 5:25-kor a Nyugati pályaudvarra induló Z50-es vonat (2649) nem közlekedik.”

Egy hozzászóló le is írta az általános véleményt, benne a lemondó beletörődéssel. “Az már szóra se érdemes, hogy amúgy meg minden nap legalább 10-20 percet késik az összes Szolnokról vagy Kecskemétről induló vonat… De hát ez belefér, persze nem gond, hogy az ember elkésik a munkából vagy a gyerek az iskolából. Mindent megtehetnek, mert soha semmilyen következménye nincs…”

“Nyugalom a 6:55-os is vesztegel. B***nak meg ki vezetőt hamarosan még, aztán csak összeszedik magukat.”

De tényleg csak a vezetőségnél van/volt probléma, feljebb nem? Ha pedig azt hittük volna, ezzel a mai napi bakik letudva a MÁV-tól, tévedtünk. Jött a délután.

“Csütörtök délután a Nyugati pályaudvarról 14:53-kor Szegedre elindult Napfény IC (IC 706) mozdonyhiba miatt Zugló megállóhelytől nem közlekedik tovább. Ceglédig utazó utasai a következő Z50-es vonattal (2826), Cegléden túl utazó utasai a következő Napfény IC-vel (IC 716) utazhatnak tovább.

⚠️ A meghibásodott szerelvényt a Nyugati pályaudvarra visszahúzzák, elvontatásáig akadályozza a közlekedést, ezért a vonatok menetideje 15-30 perccel is meghosszabbodhat a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között.

❗️ A késések csökkentése érdekében a Nyugati pályaudvarról 15:33-kor Ceglédre induló Z50-es vonat (2876) szerelvénye a 15:38-kor induló S50-es vonat (2746) menetrendje szerint közlekedik Monorig.

❌ A Monorról 17:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat (2773) nem közlekedik.

A Nyugati pályaudvarról 16:08-kor Monorra induló S50-es vonat (2756) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik.” Aki pedig az estében reménykedett:

“Csütörtökön a Ceglédről 16:48-kor a Nyugati pályaudvarra indult Z50-es vonat (2833) a késése miatt csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, ezért a Nyugati pályaudvarról 18:33-kor Ceglédre induló Z50-es vonat (2868) csak Kőbánya-Kispestről indul.”

És ez csak a szolnoki vonal, csak csütörtökön. Évek óta sejthető volt, hogy egyszer elkezd igazán bedőlni a vasúti közlekedés Magyarországon. A MÁV-nál a jelek szerint az elmúlt hetekben érkezett el a szomorú mérföldkő. De legalább nem műtik át az óvodás kisgyermekeket és nem nevethetett Soros a végén, tehát most minden rendben van.

Vagy mégsem?

Kapcsolódó cikkek