Laptopokkal segítik a tanulást

Megosztás

Csaknem 1500 településen, több mint 3000 iskolában osztják szét azt a 140 ezer laptopot, amit a hetedik és a tizedikes diákok vehetnek át a napokban térítésmentesen. A program csaknem 36 milliárd forintba került.

A laptopok szétosztása a Szolnoki Tankerületi Központ iskoláiban is elkezdődött, több mint kétezer tanuló kapja meg a napokban új, magas minőségű notebookját. Rajtuk kívül intézmények is kapnak közel 1100 laptopot.

A népszerű program következő fordulójára már lehet regisztrálni, közölte a Szolnok TV.

A tankerülethez tartozó tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium 10. osztályos tanulói is megkapták a térítésmentesen igényelt, érintőképernyős, modern laptopokat (képünkön), közölte Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő.

A jászberényi tankerületben is megkezdődött a laptopok szétosztása. Pócs János országgyűlési képviselő azt közölte, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegye köznevelési intézményeiben 5328 notebookot adnak át. Hétfőn Maruzsa Zoltán államtitkár közreműködésével 125 laptopot nyújtottak át a Lehel Vezér Gimnáziumban.

Mint ismert, a 2023/2024-es tanévben a Klebelsberg Központ országosan 140.000 tanulói notebookot oszt ki az állami, egyházi, nemzetiségi önkormányzati és alapítványi fenntartású köznevelési intézmények 7. és 10. évfolyamán tanuló diákjainak részére.

A program a tervek szerint 2024 tavaszán az 5. 6. és 9. évfolyamon tanuló diákok eszközeinek kiosztásával folytatódik.

A cél az, hogy 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak, aki igényli, rendelkezésére bocsássanak egy hordozható számítógépet, így modernizálva a tanítás és a tanulás folyamatát.

Forrás: Szolnok TV, Pócs János és Herczeg Zsolt Facebook

Fotó: Herczeg Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek