Utalványokkal segítik az időseket Újszászon, minimum 6 ezer forint összegben

Megosztás

Újszászon az önkormányzati képviselő- testület döntése értelmében novemberben – a közelgő karácsonyi ünnepekre tekintettel – ismét év végi támogatásra jogosultak a város nyugdíj- és nyugdíjszerű ellátásban részesülő lakói. A támogatást az igénylők vásárlásra jogosító utalvány formájában kapják meg, melyet annak érvényességi idején belül helyi kiskereskedelmi egységekben tudnak majd levásárolni.

A támogatás feltételei:

  • egyszerűsített támogatási kérelem benyújtása
  • dokumentumok csatolása vagy bemutatása: lakcímkártya, TAJ kártya, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító által 2023. évre kiadott igazolása a nyugdíj, nyugdíjszerű ellátás összegéről
  • 228.000 Ft-ot az egy főre eső havi jövedelme nem haladja meg, vagy önhibáján kívül nehéz anyagi helyzetbe került.

A november 20-ig beérkezett kérelmeket még idén garantáltan elbírálják, így azok az év végi megnövekedett kiadásokhoz hozzá tudnak járulni.

A támogatás összege függ a beérkezett kérelmek darabszámától (megadott keretösszeget fognak az igénylők között egyenlő arányban elosztani), de minimálisan 6.000 Ft/ igénylő.

Egy háztartásban élők közül több jogosult is igényelheti egyidejűleg a támogatást.

Az elmúlt napokban1258 névre szóló levelet juttatott el az önkormányzat a településk 65. év feletti lakóihoz, felhívva figyelmüket a lehetőségre. A levelekben igénylőlapokat is postáztak az érintetteknek.

További igénylőlapok nyugdíjas civil szervezeteknél, a polgármesteri Hivatalban és az ÖNO-ban is kérhetőek.

A kérelmeket a formanyomtatványon az Újszászi Polgármesteri Hivatala Ügyfélszolgálatánál (5052. Újszász, Szabadság tér 1.) kell benyújtani.

A kérelem kitöltésében segítség kérhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájától, a Vasutas Nyugdíjas Egyesülettől, a Mozgássérültek JNKSZ Megyei Egyesület Újszászi Csoportjától, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Zagyva menti Integrált Központ (ÖNO) újszászi irodájától.

Egyedül élő, mozgásában korlátozott lakos az igénylés beadásához az alábbi telefonszámon kérhet házhoz menő, személyes segítséget: 56-552-022.

Dobozi Róbert polgármester azt kérte, éljenek minél többen ezzel a sokak számára fontos év végi lehetőséggel!

Forrás: Dobozi Róbert Facebook

Kapcsolódó cikkek