Úgy megütötte a kocsma másik vendégét egy karcagi férfi, hogy pár nappal később belehalt

Megosztás

Az áldozat az ütéstől elesve a fejét a betonjárdába verte, így nem sokkal később a kórházban elhunyt. Az elkövető börtönbe mehet.

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 47 éves karcagi férfivel szemben. Kocsmai verekedés torkollott tragédiába – írja a Szoljon.hu portál.

A cikk szerint a Krumpli csúfnéven becézett vádlott tavaly augusztus 27-én Karcagon, a Gödör Söröző előtt egy alkalommal úgy megütötte a kocsma másik vendégét, hogy az az ütéstől elesve a fejét a betonjárdába verte, majd ennek következtében pár nap múlva a kórházban életét vesztette.

Dr. Hajdu Anna bírónő csütörtökön meghallgatta a vádlottat, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, beismerte a bűnösségét, valamint vallomást is tett, amelyben elmondta, hogy a 67 esztendős férfi elkezdett vele kötözködni, s bár ő a nézeteltérésüket szerette volna inkább megbeszélni, de a kocsmai hangzavarban nem hallották egymás szavát.

Krumpli saját elmondása szerint emiatt kihívta őt a söröző elé, és amikor vitapartnere ütésre emelte a kezét, ő a gyengébb bal kezének tenyerével lekevert neki egy pofont, aki ettől hanyatt hanyatt esett és beverte a fejét a betonba. Az eszméletét vesztett férfit igyekezett ugyan észre téríteni, vízzel locsolta, de nem járt sikerrel, így a mentő elvitte a Karcagi Kátai Gábor Kórházba, ahonnan agysérüléssel átszállították a debreceni kórházba, ahol tíz nappal később elhunyt.

Az eseményekről nem csupán a vádlottal, de még egymással szemben is ellentmondásosan vallott az ominózus időben épp műszakváltásra készülő két pultos hölgy, akik a kocsma előtt látták a történteket. Egyikük jobb kezes ökölütésre emlékezett, valamint arra, hogy a vádlott még bele is rúgott a földön fekvő emberbe. A másik nem látott rúgást, igaz, ütést sem.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt a vádiratában. A védelem az akaratlanságban és a véletlenek szerencsétlen együttállásában szándékozik vélelmezni a halált okozó testi sértés bűnét „hígítani”. Folytatás további tanúk és szakértők bevonásával jövő februárban.

Forrás és további részletek: Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek