A dzsungelben jártak az újszászi tanulók

Megosztás

Abonyban járt az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a diákok egy különleges előadást tekintettek meg, amit a Falka adott elő.

„Nagyok vagyunk. Szabadok vagyunk. Mi vagyunk a legcsodálatosabb nép a dzsungelben! Mind ezt mondjuk, ezért biztosan igaz.”
A hét végén a Dés László, Geszti Péter és Békés Pál által fémjelzett Dzsungel Könyve című magyar musicalt feldolgozását láthatta a Fiatalok Alkotói Közössége Abony (Falka) bemutatásában az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola.

Mint az iskola a bejegyzésében megjegyezte, “az előadásban fellelhető az eredeti történet valódi tanítása: a befogadásról és a kitaszítottságról, a születésről és halálról, a csapatról és a magányról, vagyis minden olyat, ami előfordulhat egy farkasok közt nevelkedő gyerekkel. Nem csak a gyerekeknek, de nekünk felnőtteknek is van benne tanulság, előre mutató, gondolatébresztő tartalom.”

Ebben az előadásban nemcsak a mondanivaló, hanem a szereplők személye is fontos volt számukra, vörösmartys tanulóknak.

A 8. osztályos Erdélyi Norina is tagja a Falka csapatának. Osztálytársai, iskolatársai kíváncsian keresték szemükkel az éneklő, táncoló színészpalántát. Hatalmas vastaps kísérte a produkció végén a Falka csapatát.

Volt vörösmartysukra, Bakos Gergőre is nagyon büszkék voltak. Sőt újszászi kötődése van Bakos Csengének, Szacskó Leventének, Juhász Dávidnak és Juhász Bálintnak is.

Mindannyian nagyon tehetségesek, műsoraikban rengeteg próba, munka, energia van.

Az iskola hálásan köszönte ezt a szenzációs élményt. Az előadás belépőjegyeit a Szolnoki Tankerületi Központ támogatta.

Forrás: Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Facebook

Kapcsolódó cikkek