Egy szolnoki csoportban megint feltették a 40 milliós kérdést – elkeserítőek a válaszok

Megosztás

Szórakozási, kikapcsolódási lehetőség. Ezek a fogalmak megannyi felmerülő problémát, hiányérzetet és kihasználatlan lehetőséget foglalnak magukban akár Jász-Nagykun-Szolnok megyére, akár az országos állapotokra gondolunk. A Szolnokon hallottam Facebookos csoportban ismét feltették a kérdését: mit lehet csinálni a városban?

Októberben már írtunk a Szol24-en az örökös vitáról, a két ellenoldalról, a hangoskodást kerülő lakókról és a bulizni vágyó fiatal generációról. Az apropót akkor Sallai R. Benedek túrkevei polgármester adta, aki arról írt bejegyzésében, hogy megkereste két helyi vállalkozó és kérték tőle, hogy a szórakozóhelyek a településen hajnali kettőnél tovább nyitva lehessenek.

A Jászság fővárosában, Jászberényben szintén problémát okoz, hogy az ott élő fiatalok szórakozási lehetőségei rendkívül minimálisak, leginkább a Dózsa György úton található Berva Sörözőt és a Guri Serházat szokták kiemelni.

A megyeszékhelyen – persze méretarányosan összehasonlítva – sem túl jó a helyzet, a topik hónapról hónapra előkerül a közösségi oldalakon is.

Szolnokon van egyáltalán lehetőség még kikapcsolódni? Reptár zárva, vadaspark szintén, múzeum is. A “vár” természetesen zárva, csoda is lenne ha nyitva lenne. Jaj, majdnem kihagytam a futást a Motor úton, de azt meghagynám a tapasztaltabb és bátrabb sportolóknak” – írták a Szolnokon hallottam nevű csoportban.

A válaszok lesújtóak, valaki egyszerűen csak annyit írt, hogy itt nincsen semmi sajnos. Természetesen ez túlzás, de az valóban feltűnő, hogy a hozzászólások számottevő része inkább negatív kontextusban ír az opciókról, pontosabban azok hiányáról.

„A többség akarata érvényesült, ezt akarták, megszavazták. Mondom egy ideje, Szolnok pár év és Hajdúszoboszló sorsára jut, nyugdíjas város lesz. Ide vezet a lendületlen megfáradt nyugdíjas tempóban történő városvezetés. A fiatalok pedig jó távolról integetnek vissza városunknak” – foglalta össze véleményét egy meglehetőségen elkeseredett szolnoki.

Más úgy fogalmazott, őt inkább a koszos utcák, a buszmegálló padján alvó hajléktalan és a „minden sarkon felbukkanó hazudozó kéregetők” zavarják.

Mindenesetre néhány konkrét válasz azért érkezett: említették a Bowling Centert, a mozit, és a megnyitott Tisza szálló fürdőjét. Meglehetősen kevés választék egy megyeszékhely méretéhez és igényeihez képest.

Kép: bowlingszolnok.hu

Kapcsolódó cikkek