Addig járt ingyen tankolni a kútra, amíg el nem fogták a szolnoki férfit – 16-szor tette ezt meg

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 48 éves szolnoki férfival szemben, aki 16 alkalommal távozott fizetés nélkül tankolást követően a benzinkútról.

A vádirat szerint a férfi 2022 márciusa és szeptembere között, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest Vármegye különböző településein 16 alkalommal tankolt benzinkutakon hat különböző gépjárműbe, de egyszer sem fizetett.

A férfi a vármegyénkben tankolt Szolnokon, Törökszentmiklóson, Jászladányban, Jászkiséren, Jászalsószentgyörgyön, de elment Abonyon keresztül Cegléden át Zsámbékra és Törökbálintra is.

Minden alkalommal személygépkocsikat tankolt meg, 5 ezer és 45 ezer forint közötti összegekben, majd tankolást követően a benzinkútról azonnal elhajtott.

A férfi így összesen mintegy 360 ezer forint értékű üzemanyagot lopott a különböző benzinkutakról.

Az ügyészség a férfival szemben letöltendő fogházbüntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte  dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Tankolni szeretett, fizetni érte már nem

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette biztonsági kamerák felvételei alapján.

Kapcsolódó cikkek