Önzetlen: hétszáz tő rózsát adományozott Szolnoknak az ismert helyi vállalkozó 

Megosztás

Dr. Lits József a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Területi Prima Díj „atyja”,  a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei elnöke, a szövetség országos Ellenőrző Bizottságának elnöke, független könyvvizsgáló, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetések és az Ezüst Pelikán díj birtokosa nemes gesztust gyakorolt városának, Szolnoknak.

Mint azt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán közölte, dr. Lits József decemberben 700 tő rózsát adományozott Szolnok számára.A városüzemeltetés pedig rögvest meg is találta új otthonukat a Jubileum téren.

A környék képének szépítése és a terület biodiverzitásának növelése egyaránt fontos szempont volt a növények ültetésekor, melyeket természetesen “téliesítettek”.

A cég köszönte a felajánlást, remélik, az ott élők örömüket lelik majd tavasszal a “külön bejáratú” rózsakertjükben.

Egy hozzászóló ezt írta:

“Csodálatos és rendkívül nagylelkű felajánlás, amely nagy tiszteletet ébreszt bennem és nem csak azért, mert az a környék kapta, amely többre hívatott szerintem, mint amilyen szerepben eddig tetszelgett.

Igazából azért is nagyon tiszteletre méltó cselekedet, mely talán felébreszti sokakban azt a már szinte feledésbe merült, de talán még visszahozható, a régmúlt időkben gyakori, bevált, szép és nemes gesztust, hogy adományozni az egyik legnemesebb dolog a világon!”

Kellően téliesítették a virágok királynőjét

Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Facebook

Kapcsolódó cikkek