Itt az alkalom, most elmondhatja a véleményét a szolnoki közlekedéssel kapcsolatban

Megosztás

Szolnokon évek óta katasztrófális a közlekedési helyzet, ennek ellenére a városvezetés most arról érdeklődik egy kérdőíven, hogy a lakosságnak mi a véleménye a közlekedési helyzetről. Tisztelt lakosság, itt az alkalom szembesíteni a problémákkal a városvezetést!

A város hivatalos oldalán olvasható, hogy 2023. szeptemberében elindult Szolnok Fenntartható Városi Mobilitás Tervének elkészítése, mely szorosan kapcsolódik a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiához.

Jelen munka célja, hogy egy olyan teljeskörű mobilitási terv készüljön, amiben beazonosításra kerülnek a város és a környező települések lakosai által fontosnak tartott témakörök, fejlesztések is.

Fontosnak tartják a valós igények felmérését, a közlekedést érintő tapasztalatok és gondolatok minél alaposabb megismerését. Jelenleg a helyzetértékelési szakaszon dolgoznak, melyre épülve meghatározásra kerülnek majd Szolnok közép- és hosszútávú közlekedésfejlesztési elképzelései. 

Huha, ez elég hangzatosan ködösen hangzik, hiszen a város embere nem ilyen bonyolultan fogalmaz. Egy szóval értékeli a közlekedési helyzetet: pocsék. Reggel dugó, délután dugó, araszolás, a tömegközlekedést most vágták gallyra, a Csáklya utcai híd olyan felhőben van, mint egy recept, amit az orvos felírt. 

No, de hát pont a pocsék szónak a mélyebb bugyraiba szeretnének belelátni azzal a kérdőívvel, amivel alaposan le lehet pontozni a jelen helyzetet, sőt magánvéleményt is meg lehet fogalmazni!

Szóval tessék csak tessék, itt az alkalom, ki lehet fejteni jobbító szándékkal azt, hogy mit is jelent ma Szolnokon a közlekedési helyzettel kapcsolatban az a szó, hogy pocsék.

Egyebek mellett arra lehet válaszolni, hogy milyen a gyalogos, a kerékpáros, a vasúti vagy éppen a buszközlekedés, milyen a parkolási helyzet.

Végezetül az utolsó mondat a kérdőíven így szól: Bármilyen, a város közlekedésével kapcsolatos egyéb gondolat, ötlet, észrevétel, amelyet fontosnak tart elmondani:…

Szóval itt a magas labda, most le lehet csapni. Természetesen kizárólag jobbító szándékkal.

Ha már itt a lehetőség, mindjárt lenne is itt egy javaslat. Fogja képletesen a vándorbotot és menjen befektetőket keresni a fizetős parkolásért felelős NHSZ vezetője Lits László, valamint Szalay Ferenc polgármester és Kállai Mária képviselő és hozzon olyan vállalkozót Szolnokra, amelyik parkolóházat épít és üzemeltet az SZTK mellett évek óta üresen álló telekre. 

Még ha kínai is lesz az illető, az sem baj.

Kapcsolódó cikkek