Egyre több a bűncselekmény mindenfelé, vajon a növekvő szegénység vagy a drog miatt?

Megosztás

Egyre csak szaporodnak a lopások, betörések szinte megyeszerte. A közösségi csoportokban egyre másra bukkannak fel a panaszok, hogy hova mentek be ismeretlenek, mit vittek el. A lakosság elégedetlen, és a hozzászólásokból az világlik ki, hogy a rendőrség meg tehetetlen.

A minap írtuk meg, hogy a Tiszazugban mekkora gondot jelent az egyre szaporodó bűnözés. Betörnek mindenhova, visznek mindent. Az Itt nincs kikapcsolva a hozzászólás Kunszentmárton csoportban egy bejegyzésére nagyon sokan reagáltak. Panaszosok mondták el véleményüket, tapasztalatukat.

“Kell a pénz drogra, dolgozni nem hajlandò. Öcsödön is ez van, bemennek a házba éjszaka, a tulaj alszik. Arra ébred, hogy mozgás van” – írta egy hozzászóló.

“Úristen, hihetetlen hogy milyen emberek vannak. És már az otthonunkban sem vagyunk biztonságban. Sok tepedelem patkány nemhogy elmenne dolgozni, mint a többi ember” – szólt hozzá másvalaki.

Azt is megírták, hogy Cserkeszőlőn, Tiszakürtön is hasonló dolgok mennek.

Valaki ezt közölte:

“A lopásokkal kapcsolatban lenne egy kis hozzáfűznivalóm. Első és legfontosabb, hogy ez így tarthatatlan… Viszont sajna mindekinek a saját tulajdonát kell jobban védeni, még ha ez nem így az igazságos.. Kamera, reflektor stb… Nehéz elkapni azokat akik besurrannak, és ha elkapják őket sem lesz nagy visszatartó ereje sztem, de ez magánvélemény. Ami a polgárőrséget illeti, BÁRKI 1 NAP ALATT LEHET POLGÁRŐR!!! Nem kell mutogatni hogy miért nem járőröznek többet. Ez a dolog ingyen, a saját szabadidejük feláldozására megy, úgy, hogy sokan 1-2 állással is rendelkeznek, ledolgozzák azt, amit más is. Szóval meg lehet mozdulni, belépni, járőrözni stb. Nincs kb. fiatal, aki tag lenne, és a fotelből ez megint nem lesz megoldva. Szóval hajrá, mindenki előtt ott a lehetőség hogy ne szájjal oldja meg ezeket a dolgokat. Azért hozzátartozik hogy ma 18:00-tól 0:20 percig a polgárőrség 2 fővel járőrözött Kunszentmártonban , Kungyaluban, Istvánházán, közel 90 kilómétert gurultak 6 óra alatt.”

A cserkeszőlői polgárőrség részéről is megszólaltak, hasznos tanácsokat is adva:

“Az utóbbi időkben ismért felütötte a fejét a gonoszság, egyedül élő, idősekhez törnek be ismeretlen tolvajok! Háztartási dolgokat lopnak, élelmet, kisgépeket, kerékpárokat. Ami ajtón kifér. Egy héten belül immár két helyen! Legyen szíves mindenki nyitott szemmel figyeljen. A tolvajok késő este aktívak. Hátrányos helyzetű lehet az illető, mert szaloncukrot is elvisz, a fagyasztót kipakolja. Kezdjük el feljegyezni minden gyanús autó rendszámát, minden ismeretlen gyalogos alakjáról leírást készítsetek. El szeretnénk kapni mielőbb! Csak a ti segítségetekkel tudjuk megtalálni. A rejtett kamerák már izzanak a töltőn.

Tíz éve nem fordult ilyesmi elő Cserkeszőlőben, most meg sorozatban több alkalommal!

Segítségetekkel el tudjuk meg tudjuk fogni. Zárjatok mindent otthonaitokban, este se legyen nyitva garázs, fészer, szerezzetek be kamerákat, aki megteheti. 30 ezer forintból már megvan egy felhő alapú kamera, ami a telefonotokkal is szinkronban van, 15 napra rögzít minden mozgást. 50 ezerből hálózati áramforrás sem kell hozzá. Wifi és otthoni internet, ami szükséges ilyen kamerához.”

Zagyvarékason is vannak gondok.

“Reggelre nyoma veszett 7 kacsánknak a zárt kertünkből!!! Rengeteg munkánk van benne, a tenyészállományunk fő részei voltak” – írta egy vélhetően nem boldog panaszos.

Szolnokon pedig újabban gépkocsifeltörők ütötték fel a fejüket.

Mint valaki közölte a Szolnok és környéke útinform csoportban, a Széchenyi lakótelepen a Szatmári Cukrászda előtti parkolóban próbáltak több autót is feltörni a minap. Egy hozzászóló szerint Törökszentmiklóson is próbálkoztak hasonlóval.

Gépkocsifeltörésekről is érkeznek hírek Fotó: Szolnok és környéke útinform Facebook

Kapcsolódó cikkek