Krimi Kunszentmártonban – mindent ellopnak

Megosztás

A Ripost cikke szerint egyenesen egy tolvajbanda ütötte fel a fejét Kunszentmártonban. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen az ott lakók véleménye szerint gondosan megtervezik a betöréseket, illetve a lopásokat: kifigyelik a házakat és azt, hogy tiszta-e a terep, majd elvisznek minden értéket.

A helyiek félnek, hogy mindenki sorra kerül majd, bár a lap, miután megkereste ezzel kapcsolatosan a rendőrséget, ők azt közölték, a tavaly decemberi hónapban csak egy alkalommal érkezett bejelentés, akkor egy lakatlan hétvégi házba tört be valaki és onnan kisebb értékeket tulajdonított el.

Ettől függetlenül, ha nem is mindig jelentik be, a kunszentmártoniak félnek, hogy folytatódnak a kisebb-nagyobb betörések.

„Szegény idős emberekhez is betörnek, nem válogatnak. Én megértem, hogy nincs pénz és az éhség nagy úr, de kérjenek és adunk! Ne vegyék el azt, ami nem az övék! Korábban többször is láttam esténként az utcán mászkálni ezt a fiatalokból álló társaságot, volt köztük kiskorú is… Szerintem ők voltak azok, akik kifigyelik a házakat, majd betörnek, amikor látják, hogy elmentek otthonról a tulajdonosok” – mondta egy helyi lakos.

Egy másik ott élőnek a garázsából vittek el értékeket kb. 200 ezer forint értékben, de a szomszédjához is betörtek, másoktól tyúkokat és akácrönköket hordtak el. „Úgy látszik, nem nagyon válogatnak, csak az a lényeg, hogy érték legyen.”

Kép: novekedes.hu

Kapcsolódó cikkek