Már tavaly 80 százalékos készültségben volt a szolnoki citromsavgyár a kínaiakkal elégedetlen polgármester szerint

Megosztás

Nyolcvan százalékos készültségben áll az egy évtizede húzódó szolnoki citromsavgyár-beruházás, a gyártósorok jövő év elején érkezhetnek a kínai gyárba – jelentette be Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere a Városi Idősügyi Tanács szerdai ülésén. Minderről a szoljon.hu tudósított, mégpedig – tavaly!

Tavaly július 13-án, tehát egy éve ezt közölte a szoljon-hu:

“Fenntartható városfejlesztés Szolnokon címmel tartottak tájékoztató fórumot szerdán délután, a Városi Idősügyi Tanács júliusi ülésén. A fő előadó, Szalay Ferenc polgármester, a tanács elnöke a Tószegi úti Ipari parkból érkezett a városháza dísztermében zajló eseményre, ahol kínai befektetőkkel tárgyalt a legelőször 2011-ben beharangozott citromsavgyár-beruházással kapcsolatosan. És ha már a megyeszékhelyen zajló és induló fejlesztések voltak napirenden, a városvezető a hallgatóságnak elöljáróban elmondta,

nagyon bosszantja a kínai fél befektetési morálja, ami miatt tizenegy éve húzódik a projekt.

Az aznapi tájékozódása szerint a gyár épülete nyolcvan százalékos készültségben áll, a gyártósorok jövő év elején érkeznek.”

Lehet persze, hogy a gyár épülete 80 százalékban volt kész tavaly, de maga az egész beruházás, ahogy a napokban írtuk, már közel sem volt ilyen jó állapotban nemhogy tavaly, de idén sem. Hiszen a gyár nem csak egy épületből áll, hanem több fontos létesítményből.

Ám még az is kétséges, hogy tavaly 80 százalékos volt a készültség, hiszen a gyár környezetében szerzett információink szerint tavaly év végén gyorsultak fel az események, akkor húztak bele igazából az építkezésbe.

Ehhez képest idén is úgy tűnik, mintha az egész létesítmény jó, ha max. 65-70 százalékban lenne kész.

Talán nem véletlenül látogatott el a napokban kínai küldöttség Szolnokra, hiszen minden bizonnyal ők is türelmetlenül kíváncsiak voltak arra, hol tart a jelentős beruházás.

A kínai küldöttség látogatása alkalmából Szalay Ferenc újabb időpontot vázolt fel a rétestésztaként húzódó beruházás kapcsán: szerinte itt a jövő év elején már lesz próbaüzem…

Ki ne felejtsük a cikkből, hogy egy előkerült fotó szerint a beruházás várható átadási ideje eredetileg 2021. 11. 01. volt (nyitóképünkön).

Ez a dátum jelenleg már gondosan le van festve.

Már nyoma sincs befejezési határidőnek

Kapcsolódó cikkek