Tizennyolc évesen hat és fél év börtön vár a már büntetett előéletű fiatal jászárokszállási rablóra

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt állította bíróság elé azt a 18 éves jászárokszállási férfit, aki a napokban egymás után egy férfit és egy nőt is kirabolt Jászárokszálláson. A nőt olyan súlyosan bántalmazta, hogy többszörös csonttörést is szenvedett.

A fiatal férfi szeptember 24-én, kora este, Jászárokszálláson kerékpározott azzal a céllal, hogy valahogyan pénzt szerezzen. Ekkor felfigyelt egy ittas állapotban kerékpározó férfire.

A fiatal férfi kerékpárjával utolérte, meglökte, amitől az ittas férfi elesett. A rabló a hátán fekvő sértett fölé hajolt, és felszólította, hogy az összes pénzét adja oda neki. A földön fekvő férfi hiába mondta, hogy nincs pénze, a támadó ököllel fejen ütötte, majd a zsebéből kihullott 320 forintot a földről összeszedte és távozott.

A bántalmazott férfinek 8 napon belül gyógyuló bevérzéses sérülése keletkezett az arcán.

Nem sokkal ezután a fiatal férfi ismét elindult kerékpárral a település központja felé. Felfigyelt az utcán egy gyalogosan hazafelé tartó nőre, akit kerékpárral megelőzött, és egy kivilágítatlan részen megvárta, majd több alkalommal ököllel arcon ütötte. A nő a kezében tartott táskájával igyekezett védekezni, a fején el is találta a támadóját, aki ekkor a nő ruháját fogva dulakodni kezdett vele. A földre estek mindketten, a férfi addig folytatta a dulakodást, amíg a nő – a további bántalmazás elkerülése miatt – el nem engedte a táskát.

A férfi ekkor felkelt a földről és az elvett táskával együtt a kerékpárjával távozott.

A bántalmazott nő arccsontja és orra is eltört, a fején, térdén, mellkasán több zúzódásos, horzsolásos sérülést is szenvedett, melyből a csonttörések 8 napon túl gyógyulnak.

A járási ügyészség gyorsított eljárásban – két személy sérelmére elkövetett – rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt bíróság elé állította a jászárokszállási férfit.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a vagyon elleni erőszakos bűncselekmény miatt már büntetett férfit, ezért őt 6 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A kiszabott ítélettel szemben a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta az ügyben.

Kapcsolódó cikkek