Végre komolyabb mennyiségű csapadék esett Szolnokon is

Megosztás

Országosan nem volt akkora probléma, különösen az esősebb tavasznak és nyárnak köszönhetően, de a kiadós esőzések Szolnokot és környékét legtöbbször idén is elkerülték. Most viszont megyeszékhelyünk is részesült az égi áldásból rendesen.

Országunk, de különösen az Alföld egyre gyakrabban kénytelen rendkívüli szárazsággal szembesülni a klímaváltozás hatására. Ma viszont alaposan megáztatta földjeinket a pénteki nagy csapadék, óriási szükség volt már erre.

Ezt emelte ki némi apró ünnepléssel a Szolnoki ZöldErő környezetvédelmi szervezet is közösségi médiás posztjában.

“Hurrá!

Végre Szolnokon is esik komolyabb mennyiségű eső! Szeretjük az esőt, egyre jobban. Ilyenkor minden kicsit elcsendesedik, felfrissül, megtisztul. És ne felejtsük el, hogy a levegő után a második legfontosabb elem a VÍZ!

Nekünk mosolyt csalt az arcunkra munkába menet az éltető eső, hiszen hosszú hetek óta szinte nem volt semmi csapadék. Nem tudjuk elégszer mondani: Szeretjük az esőt!” – írják a bejegyzésben.

Mi is csak örülhetünk annak, ha bőséges a csapadék, az utóbbi 10 évben végképp jól látható a kiszáradási tendencia, így minden csepp eső ajándék. Jász-Nagykun-Szolnok megye pedig átlagosan 25-30 mm esőben részesült pénteken és végre nem maradtak ki területek az égi áldásból.

Kapcsolódó cikkek