Az uniót szidta a képviselő, miközben elvárja, hogy küldjék a pénzt

Megosztás

Egyrészt biztató helyzetről, másrészt nehéz évről beszélt a nagykörös.hu-nak adott interjújában Földi László. A ceglédi – benne Nagykőrössel – körzet országgyűlési képviselője arra a kérdésre, hogy Nagykőrösön rengeteg projekt várja, hogy megérkezzenek az uniós támogatások, ezért mikor kezdődhetnek el ezek a fejlesztések, azt mondta, hogy a  helyzet biztató. Jóval biztatóbb, mint néhány hónapja. 

Szerinte a kormány elvhű kompromisszumkészségének és az Országgyűlés törvényalkotási munkájának köszönhetően egyezségre jutottak az Európai Bizottsággal, amely szerinte újra és újra méltatlanul alkalmazza a kettős mércét, de ők kitartanak, és megszerezik a nekünk járó forrásokat. Ezek ugyanis nem könyöradományok vagy segélyek! Ezek nekünk járnak. Az Európai Unió mi magunk is vagyunk, befizetünk oda pénzt, megnyitottuk előtte a piacainkat. Kapcsolatban van a kormánnyal, hogy minden nagykőrösi fejlesztés előbb-utóbb elindulhasson.

Másrészt kifejtette, hogy ne kerteljünk: ez egy nehéz év lesz. Idén az is kiemelt feladat, ami korábban rutinmunka volt: az intézmények és a közszolgáltatások napi működtetése. Ennek ellenére csak előre van út, hátra nem. A megkezdett beruházásokat folytatni kell. A 441-es számú főút Nagykőrös és Kecskemét közötti szakaszának felújítása elengedhetetlen. Utána a Nagykőrös és Cegléd közötti rész következik, amely már tervezési szakaszban van, közölte a nagykörös.hu.

Fotó: kdnp.hu

Kapcsolódó cikkek