Nem ismétlődhet meg a kínos kezdőrúgásos incidens, az MLSZ bekeményített

Megosztás

Senkó Zsombor és az MTK-szurkoló kisfiú esete nagy port kavart fel az elmúlt hetekben, de a szövetség úgy gondolta, sürgősen véget vet a rávezetős, ünnepi kezdőrúgásoknak. Sőt, hamarosan semmilyen alternatívát nem fog támogatni.

Nemzeti Sport írt arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) levélben közölte az NB I-es és NB II-es klubokkal, hogy ezentúl szigorúbban szabályozzák a szurkolói kezdőrúgást, amely a jövőben meg is szűnhet.

A körlevél előzménye minden bizonnyal, hogy nemrégiben az MTK, valamint a Vasas bajnokija előtt egy ilyen kezdőrúgást elvégző kisgyerek megiramodott és gólt akar szerezni, amit két alkalommal is „védett” a kapus. (A gyereket és családját az eset után meghívták egy DVTK-meccsre.) Mint az NSO megjegyzi, ősszel az ETO FC, az idén a DVTK játékosa sem ment bele abba, hogy a labda így kerülhessen a hálóba.

Az MLSZ levele szerint a profi osztályokban szereplő klubok esetében a jövőben a kezdőrúgást elvégző drukker és a labda sem hagyhatja el a kezdőkör területét, valamint ennek az eseménynek a lehető legrövidebb idő alatt be kell fejeződnie.

Az új bajnoki idényben pedig már ne legyen szurkolói kezdőrúgás, ami más országok bajnokságában nincs is.

Kapcsolódó cikkek