Változhat a buszmenetrend Szolnokon

Megosztás

A közelmúltban a szolnoki városvezetés és a Volánbusz között egyeztetések folytak a menetrenddel kapcsolatban. Füle István önkormányzati frakcióvezető arra kérdezett rá a legutóbbi közgyűlésen, hogy milyen eredményre vezettek ezek a tárgyalások.

Fejér Andor alpolgármester előljáróban elmondta, hogy az új menetrend megalkotása teljesen szakmai alapon történt. A Volánbusz, mint szolgáltató, a korábbi működési tapasztalatok, a kialakult utazási szokások, a rendelkezésre álló infrastruktúra és a város tagoltságának figyelembevételével alakította ki az új menetrendet.

Tavaly év elején alkották meg, a társadalmasítása nyáron történt meg, a bevezetés az év vége előtt történt meg.

Már ekkor említést tettek arról, hogy a működésben jelentkező tapasztalatokat a Volán és az önkormányzat értékelni fogja. 

Az első időkben tapasztalt lakossági észrevételeket a Volán összegyűjtötte, a város kérésére egyenként megvizsgálta.

Az észrevételek között voltak cégesek, illetve lakosságiak. Utóbbiak esetében leginkább a hosszú járatok késése miatt. Ezekre a Volán javaslatokat tett, illetve a következő időkben ezek monitorozása továbbra is folyik. A következő közgyűlésre már konkrét javaslatokat visznek be. 

Ennek révén néhány esetben kérik majd a menetrend módosítását, ami pár perces eltérést mutathat a jelenlegihez képest. 

Az alpolgármester kiemelte, hogy az egyik legnagyobb eredménye az új menetrendnek, hogy összeköttetést biztosít Szandaszőlős és a Széchenyi városrész között. Ugyanakkor e két rész között a közlekedés sokszor akadályozott a csúcsokban. Erre is születik majd javaslat a Volán részéről, hogy a késéseket csökkenthessék.

Szalay Ferenc polgármester hozzátette, fogadnak még észrevételeket, amiket lehetőség szerint beépítenek a Volán-javaslatba. 

Fotó: Volánbusz.hu

Kapcsolódó cikkek