Hárman törtek rá éjjel a jászkiséri férfire, egyikük, biztos, ami biztos, baltát is vitt magával…

Megosztás

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, magánlaksértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta az ügyészség egy felnőtt és két fiatalkorú jászkiséri lakos letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a jászkiséri 16 éves női elkövető az elmúlt hónapokban megismerkedett egy szintén helyi lakos férfival, akinek a Jászkiséren lévő házában lakott rendszertelenül.

Január 23-án, éjjel a fiatal lány az ingatlant elhagyta és találkozott korábbi barátjával, a 40 éves férfi gyanúsítottal, valamint egy helyi, 15 éves fiatal férfivel, akikkel együtt elhatározták, elmennek a lány által aznap éjjel elhagyott lakóházhoz, hogy onnan lopjanak.

A 15 éves fiú magával vitt egy baltát is, ha esetleg ellenállásba ütköznének.

Ugyanezen az éjszakán, éjjel 3 óra körül mindhárman bementek az ingatlan udvarára, majd a lány bekéredzkedett a házba, ahová az ott lakó férfi be is engedte. Ekkor azonban a felnőtt és a fiatal férfi is megjelent az ajtónál, a fiatalabb férfi a kezében baltát tartva, pénzt követelt az ott lakó férfitől. Ekkor a tulajdonos védekezésképpen magához vett egy botot, és kimenekült az udvarra, majd az utcára.

A felnőtt és a fiatal férfi utána mentek, őt az utcán megütötték, fejbe rúgták, miközben tőle továbbra is pénzt követeltek.

Mindeközben a fiatal lány elkövető társuk a lakásból ellopta a sértettnek egy dobozban tárolt, mintegy 20.000 forint készpénzét, továbbá egy fémdoboznyi fémpénzt és két mobiltelefont, valamint karórákat, és a melléképületből rezet.

A bántalmazott férfi a koponyáján, térdén, könyökén, és mellkasán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban fennállt a reális lehetősége súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

A bíróság elrendelte a többszörösen büntetett felnőtt férfi, és a két fiatal letartóztatását is. A fiatalkorúak letartóztatását javítóintézetben hajtják végre. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mindhárom elkövető vonatkozásában megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, továbbá a bizonyítás megnehezítésének a veszélyét. A felnőtt elkövető esetében a bűnismétlés veszélye is fokozottan fennáll.

A bíróság végzése ellen egy gyanúsított, valamint a védőik is fellebbezést jelentettek be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az ügyben az udvaron eldobott dobozról, amiben a kirabolt férfi a készpénzét tartotta.

Kapcsolódó cikkek