Szalay Ferenc kimeríthetetlen bűnei 2. – Olvasóink kérték

Szalay Ferenc tíz főbűne – a vénkurvázástól a szolnoki kikötőig. Ezzel a címmel jelent meg pár nappal ezelőtt a 18 éve regnáló polgármester legismertebb kudarcainak összesítése. Arra kértük olvasóinkat, hogy egészítsék ki a listát és meg is tették. Következzen egy újabb lista, a szolnokiak véleménye alapján. Ki ne emlékezne a legendás Damjanich uszodára, ki ne ismerné az egykoron tündöklő, mára pusztuló Tisza Szállót? Hanyatlik a kulturális élet, Szolnok perifériára került, ami a megyeszékhelyeket illeti.

Tovább olvasom

Nem adják fel a reményt, hogy lesz még uszoda a Dami helyén

Péntek este megemlékezést tartottak azon a helyen, ahol rengeteg szerelem, barátság szövődött, ahol a szolnokiak megtanultak úszni egészen a 2007-es bezáráság. A Dami helyén ma már csak a kerítés egy darabja maradt a múltból, de a szolnokiak szívében azóta is él a feledhetetlen belvárosi strand emléke.

Tovább olvasom

Füstbe ment terv lett a Damjanich uszodára vonatkozó tervpályázat

Az utóbbi hetekben ismét felkapott téma lett a Damjanich uszoda és annak méltatlan sorsa, pontosabban bezárása. A Szol24-en néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy egy helyi lakos emlékestre invitálja a Dami után nosztalgiázókat, emellett pedig eddig nem látott archív felvételeket is közzétesz az uszodáról. Most egy 2006-ban készített tervpályázat tűnt fel egy szolnoki Facebook-csoportban, amiből természetesen már nem lett semmi.

Tovább olvasom

Ki a Ludas? – Halász Géza útja a Damitól a karikatúráig

A Ludas többek között Halász Géza. Akit már kora gyerekkorában megfertőzött a humor. Még piros nyakkendős úttörő volt Szolnokon és helybéli uszoda egyik reménysége, akinek az volt a szerencséje, hogy néhány osztálytársa és sporttársa jó humorral volt megáldva, amit Géza nagyon élvezett. Több kevesebb sikerrel maga is beszállt a viccelődésbe, és ettől kezdve már nem volt megállás.

Tovább olvasom

Emlékestet szerveznek a sokak által kedvelt Damjanich uszodának

Egy kis játékra invitálta az internet népét egy szolnoki lakos néhány nappal ezelőtt. A felhívás egy képet ábrázolt, laikus szemmel egy fa látható, benne egy vassal. A látszat ellenére azonban a város történelmének egy nagyon is fontos darabja. Mi lehet ez? A rejtélyre fény derült, majd bejelentette azt is, hogy április 26-án emlékestet szervez a megboldogult Damjanich uszodának.

Tovább olvasom