Itt a példa – amíg Szolnok a térkövek városa, Miskolcon inkább zöldítenek

Miskolc szembemegy azzal a gyakorlattal, hogy minden kis négyzetméter közterületet „biztos, ami biztos” alapon letérköveznek. A borsodi megyeszékhely, ahol hamarosan feltörnek egy térköves részt, hogy a helyén ligetet hozzanak létre, példa lehet Szolnok számára is, hiszen az utóbbi tíz évben a megyénkben markánsan nőtt a mesterséges felszínborítottság, miközben a zöldfelületek száma csökkent.

Tovább olvasom

Kijavítják a burkolati hibákat Szolnokon

Az utóbbi időben Szolnok belvárosában több helyen is látni lehetett, hogy kijavítják a járdák burkolati hibáit. Lapunk rákérdezett egy évek óta látható burkolatsüllyedésre, hogy arra mikor szánnak időt és pénzt. Válasz helyett azonban a hiba javításába “botlottunk”. Persze nem is a válasz a lényeg, hanem a hiba kijavítása, amire éveket kellett várni.

Tovább olvasom

Egyre többeknek szúr szemet, hogy valami nagyon nincs rendben Szolnokon a Zagyva-parti sétánnyal

Nem tudni, hogy a hanyag munkát végző kivitelezőkre zabosak többen, vagy arra a városházi illetékesre, aki ezt a munkát átvette. De amit látunk, az több szempontból is problémás, tekintve, hogy ez egy frissen felújított szakasz. De erre nehéz lenne rájönni.

Tovább olvasom

Kivágtak egy 60 éves fát Szolnok belvárosában, többek szerint megmenthető lett volna

Kiszáradt – mondta a favágó csapat egyik tagja érdeklődésünkre akkor, amikor kivágták a szolnoki Tófenék utcában a több mint hatvanéves platánfát. A növény évtizedeken át uralta a környéket, de valaki megfúrta törzsét és növényvédőszerrel tette tönkre. Valóban ki is száradt több ága, sok viszont újra kihajtott. Ennek ellenére azt mondták rá illetékesek: kiszáradt, ki kell vágni. A tuskója viszont egészen más állapotról tanúskodik.

Tovább olvasom

A térkövek városa – Szolnok első helyen végzett a zöldfelületek csökkentésének “versenyében”

A kormánypárt országszerte csökkenti a zöld területeket és nagy lendülettel építi be legértékesebb területeinket, holott a környezetvédők már évekkel ezelőtt felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem egy fenntartható állapot. A beépítési kedv mégsem lankad, sőt Szolnok megye az elsők között van térkövezés és betonozás tekintetében.

Tovább olvasom

Botrányos: így néz ki az egy hónapja átadott Zagyva-part – teljesen tönkre is vágták Szolnok gyönyörű sétányát?

Nem nehéz észrevenni az igencsak szembetűnő kivitelezési hibákat, sokak szerint eleve borzalmas lett az eredmény és a korábbi állapotot sokkal jobban kedvelték. De most már mindenki dühöng, amilyen szinten egyetlen hónap alatt elkezdett megsüllyedni és elmozdulni az egyébként sem szeretett térkő. Ki hibázott, kik hibáztak ekkorát?

Tovább olvasom