Bár Szalay Ferenc búcsúzott, a (beszakadt) térkő és a gaz itt marad

Megosztás

A szolnoki lakosság úgy döntött a múlt vasárnapi választásokon, hogy nem kér többet a fideszes Szalay Ferencből és leváltották a nagyon hosszú ideje regnáló polgármestert. A szolnoki térkő azonban mára legendássá vált a helyiek nem túl nagy örömére.

Szolnokon az elmúlt másfél évtizedben igen látványosan megnőtt a letérkövezett területek nagysága, rengeteg helyen totálisan megmagyarázhatatlan okból.

Bár elvileg tartósnak kéne lenniük, Szolnokon valahogy még ez sem működik rendesen. Ezt a képet Munkácsy Norbertnek köszönhetjük, aki az egyik helyi csoportban tette közkinccsé, hogy jelenleg ilyen állapotban van a térkövezett szakasz a régi Néplap székház és a könyvtár között. (konkrétabban a Dr. Sarkady László utca)

Annamária hozzátette, hogy ez már három héttel ezelőtt is így nézett ki, vagy be sem jelentették, vagy ha bejelentették az illetékeseknek, nem foglalkozott vele senki. Sötétben tudna bokatörő következménye lenni egy ilyennek, ám más is maradt a tarsolyban. Itt van például a Széchenyi városrész területe, jól láthatóan nem mostanában vágták itt a gazt.

Kata szintén a helyi csoportban le is írta nem túl pozitív véleményét a helyzetről. “Egerárpa, “cigánybúza” borzasztóan veszélyes! Nem vitát szeretnék szítani csupán tényleg felháborító hogy ennyire tesznek a fejünkre.

Persze tudom, nincs illetékes, nincs kapacitás, na meg a fenét sem érdekli, de már lehetetlenné teszik a kutyákkal való sétát, a kinti játékról meg már szó sem lehet. Ha még nem lenne elég a derékig érő ágyba főbe virágzó parlagfű tömkelege, még eme súlyos sérüléseket okozó növénnyel is küzdenünk kell. A szúnyogokat meg kullancsokat már lassan megszoktuk, na meg kell a “méhlegelő” szöveget is, bár aki ilyet ír, jöjjön már le úgy a focipálya környékével egyvonalban elterülő részekre és mutassa már meg a méheket, akik ott gyűjtögetnek.
Szóval kinek is kellene szépen, udvariasan esengenünk, hogy eső ide vagy oda, de legalább havonta méltóztassanak már levágni a gazt?!” – tette fel a költői kérdést Kata.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek