Nemzetalapításban gondolkodott nagy Grófo

Megosztás

A napokban avatták fel nagy fideszes jelenléttel Szolnokon nagy Grófo szobrát abban az intézményben, ahol pályafutását kezdte. Fia, kis Grófo most elárulta, hogy apja nemzetalapításban is gondolkodott.

Mint azt megírtuk, a napokban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója jelenlétében felavatták nagy Grófo szobrát Szolnokon az Aba-Novák kultúrcenterben.

A Kozák családot, ahonnan Grófo is származik, népes társaság képviselte. A szobrot látványos műsor is kísérte, többek között zenélt Mága Zoltán hegedűművész is.

Kis Grófo meg is köszönte azt, hogy apja szobrot kapott:

“Külön köszönet Szalay Ferenc Polgármester úrnak ,Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő asszonynak, Kubatov Gábor Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országos pártigazgatója és alelnöke, országgyűlési képviselőjének és Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos úrnak ,hogy eljöttek és tiszteletüket tették ezen a megemlékezésen!”

Majd azt írta apja álmával kapcsolatban:

“Fontos volt számára az is, hogy ,amit ő elért az életben azt a családja a nevéhez méltóan képviseljék és tovább adják, hiszen ő nagyon büszke volt a Grófo névre ,amiből fakadt is egy ötlete kb 10 évvel ezelőtt , hogy ő szeretne a roma társadalmon belül alapítani egy nemzetet ,ami Grófestyi névre hallgat!
Ezzel a szoborral a Grófestyi név örökre fennmarad!”

Forrás és fotó: Kis Grófo Facebook

Kapcsolódó cikkek