A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumból bőven mennek el tanárok

Megosztás

Újabb tanárok tűnnek el az oktatási rendszerből információink szerint Szolnokon. Most a megyeszékhely másik rangos intézményéről, a Varga Katalin Gimnáziumról kaptunk elkeserítő híreket. Mint ismert, a megyeszékhely legjobb gimnáziumában, a Verseghyben már ketten felmondtak, ám a Vargában ennél rosszabb a helyzet.

Információink szerint a szolnoki Varga Katalin gimnáziumban egy történelmet angolul tanító pedagógus már felmondott, állítólag külföldre megy. Egy magyart tanító tanár nyugdíjba megy, egy matematika-fizika szakos tanerő szintén, Egy orosz-angol szakos pedagógus ősszel megy nyugdíjba, egy matematika-fizika szakos Szegedre megy, egy matematika-földrajzos és egy orosz-angolos szintén távozik. Ez hét szakember! Ezenkívül lehet még egy-két eset, de azok még nem nyilvánosak.

Mint ismert, a Varga gimnázium tanárai rendszeresen részt vettek a pedagógusmegmozdulásokban, ahogyan a Verseghyből, de a Széchenyi gimnáziumból is (innen tudomásunk szerint egyelőre egy tanár távozik, páran pedig fontolgatják).

Nincs tehát könnyű helyzetben az új tankerületi vezető, Rusvai Károly, aki július 1-től látja el feladatát (vagyis a kormány akaratát mindenekfelett végrehajtani). Elődje, Szutorisz-Szügyi Csongort úgy ismerték, aki bár fideszes, mégiscsak folyt az ereiben baloldali vér, származása révén, vagyis nem volt úgymond kíméletlen.

Hogy Rusvai Károly miként tudja majd leküzdeni a tornyosuló akadályokat, nem tudni, talán szerencse, hogy állítólag Szutorisz-Szügyi Csongor a tanácsadója marad.

Ugyanakkor az megnyugtató lehet a kormány számára, hogy nem lesz különösebb gond, hiszen felemelték az óraszámokat…

Nyitókép: A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban rendszeresek voltak a sztrájkok, engedetlenségi megmozdulások. Ezt a csoportképet a jövőben talán már nem lehet ilyen összeállításban elkészíteni.

Fotó: Szolnoki pedagógusok Facebook

Kapcsolódó cikkek