Fiatalon elhunyt kollégájukról elnevezett díjat adtak át és ismertették a következő évadot a szolnoki Szigligeti Színházban

Megosztás

Idén alapították meg a Szendrey Brigitta-díjat, amelyet első alkalommal Besenyei Anna kapott meg.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a szolnoki Szigligeti Színház. Az eseményen egyrészt beszámoltak az idei évadról, de bejelentették a 2023/2024-es műsort is.

Mint a színház Facebook-posztjából kiderül, a következő évadban összesen hat bemutatóval készülnek, amelyek közül “az öt bérletes előadás a Lila ákác, az Eldorádó, a Hajmeresztő, a Figaro házassága – avagy egy őrült nap és a Függöny fel”. A gyerekeknek pedig az Aranykulcsocska című mesejátékot mutatják be bérleten kívül.

Az idei évadból három műsort szintén a repertoárban hagynak, bérleten kívül: Ágacska, A király beszéde és A fösvény. A következő évadban a Színműhelyben tovább játsszák a New York-i komédiát, az Antigonét, a Névtelenült és Az öldöklés istenét. Valamint bemutatjuk a Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című színpadi játékot – derül ki a bejegyzésből.

A posztból az is kiderül, hogy idén megalapították a Szendrey Brigitta-díjat, melyet a színház egyik nagyszerű kollégájáról neveztek el, aki hosszú éveken át volt oszlopos tagja a Szigligeti Társulatának „láthatatlan” munkájával, és akit tragikus hirtelenséggel, fiatalon veszített el a színház közössége. Az előtte tisztelgő díjat első alkalommal Besenyi Anna kapta, akire a legtöbb szavazat érkezett a társulat tagjaitól.

Kapcsolódó cikkek