Egyre fogynak: újabb tanár mondott fel a szolnoki Verseghy gimnáziumban

Megosztás

Miközben Grófo szobrát felavatták többek között Kubatov Gábor fideszes pártigazgató jelenlétében a szolnoki Aba-Novák művelődési központban, szép csendben beadta felmondólevelét egy újabb tanár a szolnoki Versgehy Ferenc Gimnáziumban. Ugyanitt pár nappal ezelőtt már felmondott egy tanár. Felvetődik a kérdés: ki fog itt tanítani?

Lassan tényleg elfogynak a szolnoki Verseghy gimnáziumban a “régi” tanárok. A minap már felmondott egy kollégája, és vett érzelmes búcsút az ország 49. és Szolnok legjobb gimnáziumától. Most pedig Bajnai Judit intett búcsút az alma máternek.

Ezt írta közösségi oldalán:

“Köszönöm az elmúlt két tanévet, Verseghy és az összesen 14-et, magyar közoktatás!
Volt sok remek pillanatunk, az utóbbi másfél évben azonban már nem volt felhőtlen a viszonyunk. Mást gondolok arról, hogyan kellene működnie az oktatásnak, és ezzel a véleményemmel egyelőre sajnos a pedagógusok között is kisebbségben vagyok.
Modern, európai, demokratikus és diákközpontú oktatási rendszerben szeretnék dolgozni, ezt érdemelnék a magyar fiatalok és mi, pedagógusok is.

Sztrájkoltam, szerveztem tüntetést, engedetlenkedtem, de a vádakkal ellentétben nem vittem utcára diákokat (maguktól mentek, mert szerették volna megmutatni, kiállnak mellettünk, amiért büszke vagyok rájuk).

Sajnálom itt hagyni az osztályomat, a tanítványaimat és a kollégákat, de rá kellett jönnöm, hogy számomra nem elég a pályán maradáshoz az, hogy szeretek tanítani. Az átlagosnál nagyobb igazságérzettel áldott meg a sors, mindig is úgy gondoltam, ki kell állnom azokért az értékekért, amiket fontosnak tartok. A minőségi oktatás, a pedagógusok társadalmi megbecsülése ezek közé tartozik.

Nem tudom tovább elviselni, ahogyan a politika folyamatosan kihasználja a pedagógusok hivatástudatát és érzelmi kötődését az iskolához. Rossz kedvvel, sértetten pedig képtelen vagyok tovább úgy végezni a dolgomat, ahogyan azt elvárom magamtól.”

Nyitókép: Bajnai Judit (jobbról elől a második) immár volt kollégái között

Fotó: Bajnai Judit Facebook

Kapcsolódó cikkek