CÖF: Nem buszoztattuk a békemenet résztvevőit, elszámolunk minden fillérrel, de nem a DK-nak

Megosztás

A békemenet szervezői kikérik maguknak a gyanúsítást, a nagy számban megjelent olasz és lengyel állampolgárok mind saját költségen érkeztek Orbán Viktort dicsőíteni, ahogy a külhoni magyarok is így jöttek.

A CÖF-CÖKA nem szerződtetett buszokat vidékről történő személyszállításra – reagált a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára, ahol a párt szóvivője Barkóczi Balázs azt mondta, sajtóhírek szerint a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-i ünnepre.

A DK szerint két eset lehetséges: a CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, vagy pedig az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelenül használták fel a járműveket arra, hogy az ország más pontjairól, sőt külföldről hozzanak embereket a Békemenetre.

A kormányközeli civil szervezet azt írta erre válaszul hétfő délután, ha 500 busz utasszállítását feltételeznék, akkor a Békemeneten csak 25 ezren vettek volna részt. Ennyi busz nem is elhelyezhető és „a kérdés az, vajon mivel jött a 4-500 ezer honpolgárunk” – írták, amivel kvázi azt állították, hogy ennyien vettek részt a rendezvényükön.

A közleményben a CÖKA azt is hozzátette, elszámolnak minden fillérrel, de nem a DK-nak. A Békemeneten részt vevő olaszokkal és lengyelekkel kapcsolatban pedig azt állítják, hogy saját költségükön érkeztek.

A DK-nak azt javasolják, hogy ne turkáljanak az emberek pénztárcájában, mert szerintük az ilyen esetekben a polgárok pórul járnak. Egy kiadós gyurcsányozás, Altus Zrt.-zés, czeglédizés után azt is hozzátették:

nagy a különbség a DK közpénzfelhasználása és a CÖF között, mert a közpénzből kapott szponzorálási juttatásokért keményen megdolgozunk és azzal pontosan elszámolunk.

Mi is így látjuk? (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek