A szolnoki Varga Katalin Gimnáziumból bőven mennek el tanárok

Újabb tanárok tűnnek el az oktatási rendszerből információink szerint Szolnokon. Most a megyeszékhely másik rangos intézményéről, a Varga Katalin Gimnáziumról kaptunk elkeserítő híreket. Mint ismert, a megyeszékhely legjobb gimnáziumában, a Verseghyben már ketten felmondtak, ám a Vargában ennél rosszabb a helyzet.

Tovább olvasom

Új képviselőt “avattak” a szolnoki közgyűlésben

Közgyűlését tartotta ma Szolnok önkormányzata. Ezen többek között a napirendek előtt új képviselő tette le esküjét és vette át megbízólevelét. Rusvai Károly ugyanis, ahogyan azt már többször megírtuk, július 1-től átveszi Szutorisz-Szügyi Csongortól a szolnoki tankerület vezetését, így aztán már nem lesz képviselő (sem, mert a Fiumei iskola vezetéséről is le kell mondania). Rusvai helyét így aztán Töreki András – szintén iskolaigazgató – vette át. Töreki András a 14 Fidesz-KDNP-jelöltet tartalmazó kompenzációs listán a 12. helyet foglalta el a 2019-es önkormányzati választáson.

Tovább olvasom

Megújult a Szolnoki Tankerületi Központ három köznevelési intézménye

Mintegy 750 millió forintból megújult a Szolnoki Tankerületi Központ két szolnoki és egy tiszaföldvári köznevelési intézménye. A tankerületi központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a beruházások az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert csaknem 500 millió forintból és mintegy 250 millió forint költségvetési támogatásból valósultak meg.

Tovább olvasom